Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Veľká slovenská banka o pár dní výrazne zdražie. Poriadne si priplatíme!...

POZOR: Veľká slovenská banka o pár dní výrazne zdražie. Poriadne si priplatíme! (PREHĽAD)

Banka zavedie nové poplatky už od konca tohto mesiaca, presnejšie 31. mája. Zdražovať sa bude na viacerých frontoch.

4
Peniaze
Zdroj: Lukáš Zachar / AndroidPortal.sk/Techbyte.sk

Viaceré banky pôsobiace na Slovensku v tomto roku zdražujú. Urobila tak aj najväčšia slovenská banka, menovite Slovenská sporiteľňa (SLSP). Už čoskoro uvedie do platnosti mastnejší cenník aj Tatra banka, o čom sme vás dávnejšie informovali v samostatnom článku. Na čo všetko sa treba pripraviť, teda za čo všetko si budeme musieť priplácať?

Tatra banka zverejnila aktualizovaný sadzobník poplatkov priamo na svojom webe, a to ako pre fyzické, tak aj pre právnické osoby. Uvádza, že platnosť nadobudne koncom tohto mesiaca, resp. od 31. mája.

Tatra banka
Ilustr. obr. | Zdroj: Tatra banka

V súvislosti s produktmi pre fyzické osoby sa zmenili poplatky pri depozitných produktov, platobných službách, platobných kartách a úveroch. V rámci produktov pre právnické osoby alebo fyzické osoby – podnikateľov – došlo zmenám aj v rámci elektronického bankovníctva a ostatných služieb.

Ako budú vyzerať nové poplatky?

Zdražovanie sa dotkne bežných účtov vedených v eurách, ale aj cudzích menách. Zatiaľ čo doposiaľ ich vedenie stálo 5 eur, po novom sa poplatok navýši na 7 eur. Okrem toho banka zvýši poplatok aj za zasielanie výpisu z účtu poštou, konkrétne z 2 eur na 3 eurá.

Mnohých iste nepoteší nový typ poplatku, ktorý bude potrebné uhrádzať v prípade, že budete chcieť vložiť na účet hotovosť priamo v banke. Vychádzať bude na 6 eur, pričom uhrádzať ho bude potrebné pri vkladaní hotovosti na vlastný účet.

Lacnejšia nebude ani kontrola stavu bankového účtu prostredníctvom bankomatov iných bánk. Tá doposiaľ vychádzala na 0,50 eura, po novom bude stáť dvakrát toľko, čiže 1 euro.

Peniaze, euro, bankovky, mince
Ilustr. obr. | Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Žiaľ, stále nekončíme. Ak sa rozhodnete, že si chcete vybrať hotovosť z bankomatov iných bánk, či už na Slovensku alebo v zahraničí, Tatra banka vám vyrubí poplatok vo výške 5 eur. V súčasnosti si za takéto výbery účtuje 3 eurá. Je ale dôležité podotknúť, že klienti Účtu pre modrú planétu majú k možnosť jedného bezplatného výberu z bankomatu inej banky.

Tatra banka zvyšuje rôzne poplatky

Tatra banka taktiež dvíha poplatok za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. Momentálne činí 5 eur, po novom sa navýši na 7 eur. Drahšie potom bude aj doručenie platobnej karty na pobočku, konkrétne má stáť 10 eur. Táto zmena však začne platiť až od 31. augusta.

Napokon sa vyšších poplatkov dočkajú aj majitelia kreditných kariet. Výber hotovosti z kreditnej karty z bankomatu Tatra banky bude dvakrát nákladnejší. Doteraz stál 5 eur, po novom zaň bude treba zaplatiť až 10 eur. Rovnaký poplatok sa bude účtovať aj za zmenu na karte.

Podrobný zoznam nových poplatkov nájdete v oficiálnom dokumente Tatra banky na tomto odkaze.