Úvod Novinky Vedci varujú: Telefón by sme nemali používať dlhšie, než 40 minút denne,...

Vedci varujú: Telefón by sme nemali používať dlhšie, než 40 minút denne, môže byť nebezpečný

6

Odkedy sa na svet dostali mobilné telefóny, okamžite boli spájané s rizikom radiácie. Aj napriek tomu, že už niekoľkokrát bol akýkoľvek negatívny dopad na naše zdravie spôsobený mobilnými zariadeniami vyvrátený, sa k tejto tematike stále radi vracajú vedci zo všetkých kútov sveta. Tentokrát varovanie prichádza z Francúzska.

Podľa ich ministerstva zdravotníctva by sme mali používanie mobilného telefónu obmedziť na 40 minút denne. Odporúčanie pochádza od 16 expertov, ktorí študovali 300 rôznych prípadov pacientov, od roku 2009. Niektoré zo štúdií pritom spojili dlhodobé používanie mobilného telefónu s rakovinou mozgu.

Obchodník, ktorý denne na telefóne strávil 6 hodín počas obdobia 12 rokov vyhral súd a bola mu pridelená kompenzácia talianskym súdom potom, ako rozhodli, že jeho tumor v mozgu bol spôsobený nadmerným používaním mobilného telefónu. Francúzske ministerstvo okrem toho používanie mobilného telefónu spája aj s neplodnosťou a problémami so spánkom.

Nakoniec však vedci priznali, že sa im zatiaľ nepodarilo prísť s dôkazom o tom, že telefóny spôsobujú akékoľvek zmeny v ľudských alebo živočíšnych bunkách, ktoré by mohli byť nepriaznivé pre naše zdravie.

[poll id=“174″]

Zdroj: Telegraph via PhoneArena