Úvod Novinky Špionážne dátové centrum v USA nestíha, už 10 krát sa im roztopili...

Špionážne dátové centrum v USA nestíha, už 10 krát sa im roztopili servery

0

Spojené Štáty v posledných mesiacoch prešli jedným škandálom za druhým a to hneď potom, ako občania zistili, že Národná Bezpečnostná Agentúra (NSA) využíva obrovské dátové centrum, ktorým využíva na ich špionáž.

Mnohých dnes teda potešila správa, že dátové centrum, kde majú uschované všetky svoje servery nátlak toľkého počtu dát jednoducho nezvláda. Za posledných 13 mesiacov im dokonca 10 krát úplne vypadlo. Dôvodom mal byť príliš veľký odber elektrickej energie, s ktorým si jeho pripojenie jednoducho neporadilo.

Podľa denníka Wall Street Journal sú výpadky energie „brutálne.“ Dátové centrum, ktoré sa nachádza v americkom Utahu bolo svedkom nebezpečných zlyhaní, keď výpadok a následné spustenie spôsobili skrat, kde „z metrovej skrinky trieskali blesky,“ ktoré svojou obrovskou teplotou priam roztopili hardvérové súčiastky vo vnútri.

Čo je však zarážajúce je to, koľko také špionážne centrum vyžaduje elektriny. Podľa WSJ ich dátové centrum spotrebuje elektrinu v hodnote 1 milióna dolárov mesačne. Jedná sa o dosť elektriny na to, aby s ňou vedeli zabezpečiť 20,000 ľudí. Americká vláda to však bez problémov obetuje na špionáž, k čomu je samozrejme nutné pripočítať záložné generátory (ktoré už niekoľkokrát zlyhali), chladenie, samotný hardvér a samozrejme personál.

Čo na to hovoríte Vy? Ovplyvnení sme všetci, keďže v hľadáčiku NSA je aj Facebook, či dokonca aj Google s jeho službami ako Gmail.

Zdroj: WSJ via Gizmodo
Foto: Gizmodo