Úvod Novinky Spoločnosť Sony za posledný štvrťrok predala rekordných 10 miliónov Xperia smartfónov

Spoločnosť Sony za posledný štvrťrok predala rekordných 10 miliónov Xperia smartfónov

6

Spoločnosť Sony Mobile tak a ako v posledných dňoch napríklad Samsung či LG zverejnila svoje finančné výsledky za tretí štvrťrok tohto roka, ktoré prinášajú zaujímavé čísla.

To najzaujímavejšie je 10 000 000 a konkrétne ide o počet predaných kusov Xperia smartfónov počnúc celou ich paletou od low-end zariadení až po top modely. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka sa jedná o výraznejší nárast, keďže vtedy spoločnosť zaznamenala „iba“ 8,8 milióna predaných Xperia zariadení.

Sony-Xperia-Z-Google-EditionSpoločnosť Sony Mobile si položila latku vysoko, pretože má v pláne predať až 42 miliónov smartfónov a to do konca fiškálneho roka (marec 2014).

Aj napriek úspechu mobilnej divízie výrobcu, spoločnosť znížila odhad zisku z 50 miliárd Jenov (cca 372 miliónov Eur) na 40 miliárd Jenov (298 miliónov Eur) vďaka neuspokojivým výsledkom z divízie zameranej na počítače a fotoaparáty.

Vlastníte alebo vlastnili ste nejaký Xperia smartfón? Boli ste alebo ste s ním spokojní? Dajte nám vedieť v komentároch.

zdroj: XperiaBlog