Úvod Konkurencia Bloomberg: Microsoft požiadal HTC aby sprístupnil WP ako sekundárny OS v Android...

Bloomberg: Microsoft požiadal HTC aby sprístupnil WP ako sekundárny OS v Android smartfónoch

16

Softvérový gigant údajne požiadal známeho výrobcu mobilných zariadení o integráciu Windows Phone do Android smartfónov. Užívateľ by tak mal k dispozícii na výber z dvoch operačných systémov.

Tak sa zdá, že Microsoft je s nezáujmom o Windows Phone nespokojný a nehodlá sa s týmto faktom vôbec zmieriť. Dôkazom je aj zaujímavá informácia od spravodajskej web-stránky bloomberg.com, podľa ktorej, resp. podľa jej zdrojov, mal šéf oddelenia operačných systémov v Microsoft-e, Terry Myerson, ešte pred nedávnom apelovať na HTC s tým, či by nebolo možné použiť WP ako sekundárny operačný systém v smartfónoch s Android-om. Zdroje bloomberg.com sú udržiavané v tajnosti, keďže bol rozhovor realizovaný v súkromí.

Pre zatraktívnenie myšlienky malo padnúť slovo i o redukcii alebo rovno eliminácii licenčných poplatkov.

Takouto taktikou dokáže využiť Microsoft veľkej popularity operačného systému od Google vo svoj prospech pri minimálnej námahe. Ak však na takúto ponuku spoločnosť HTC nakoniec pristúpi, čo zatiaľ nie je úplne jasné, Windows Phone si bude môcť v budúcnosti jednoducho vyskúšať nejeden nadšenec Android produktov od taiwanského výrobcu.

Terry Myerson taktiež údajne plánuje navštíviť niekoľko vrcholových manažérov HTC v Ázii s cieľom prediskutovať túto možnosť integrácie.

Zdroj: bloomberg.com via engadget.com