Úvod Novinky Android LG G-Flex: Zahnutý telefón už v blízkej budúcnosti. Poznáme pravdepodobné špecifikácie

LG G-Flex: Zahnutý telefón už v blízkej budúcnosti. Poznáme pravdepodobné špecifikácie

7

Včera sme Vás informovali o pripravovanom LG smartfóne s ohybným displejom. Teraz však vyplávali na svetlo sveta nové informácie, ktoré niektoré dohady potvrdili, iné vyvrátili a čo to doplnili.

Zahnuté telefóny budú už čoskoro realitou a jedným z priekopníkov by mohlo byť aj LG. Podľa Rogera Chenga z C-Net sa totiž LG chystá vydať šesťpalcový telefón so zahnutým displejom pomenovaný G-Flex. Ako písal Ondřej už vo včerajšom článku, nenechajte sa zmýliť, telefón ako taký ohybný nebude. Bude iba vybavený plastickým OLED displejom (POLED), ktorý vďaka ohybnosti zapadne do ohnutého profilu smartfónu. Jeho špecifikácie sa dnes objavili na jednom japonskom blogu, kde spoznali zariadenie označené LG-F340L, ktoré by výsledkami z GFXBench benchmarku odpovedalo LG G-Flex/LG Z. Je možné, že jeho špecifikácie budú nasledovné:

  • Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 @ 2.3GHz
  • HD rozlíšenie (1280 x 720)
  • LTE-Advanced/W-CDMA/GSM
  • Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Model info: lge / z_lgu_kr / zee: 4.2.2/JDQ39B/F340L_LAP8974JMR1R130820.1376962998: userdebug / test-keys

G-Flex teda bude pravdepodobne už obchodný názov pre LG Z, a LG Z zostane medzinárodným kódovým označením pre tento projekt. Predpokladá sa, že LG G-Flex by mal byť dostupný v priebehu novembra, hoci môže dôjsť k zdržaniam, hovorí Cheng.

Nový dizajn by takmer s istotou nemal byť nič výstredné. Pre vytvorenie predstavy, ako asi bude smartfón tvarovaný, môže poslúžiť obrázok extrahovaný z popisu patentu.“Zahnutie je dosť výrazné na to, aby sa pohodlne prispôsobilo Vašej tvári, ale nie natoľko veľké, aby vyzeralo čudne.”

lg-g-flex-curved-phone

O ohybných displejoch sa rozpráva už dlhší čas, no až teraz to vyzerá, že sa LG a Samsung-u podarí ich zapracovať do smartfónov a priniesť na trh. Samsung sa totiž jedno zariadenie s takýmto displejom chystá predstaviť už budúci týždeň v Južnej Kórei. Pravdepodobne pôjde o limitovanú edíciu Galaxy Note 3.

Čo vravíte na takto tvarovaný smartfón. Ak sa špecifikácie ukážu byť pravdivé, zadovážili by ste si taký?

Zdroj: C-Net via AndroidAuthority