Úvod Novinky Google Hangouts nahradia SMS a Google vyrobí Nexus zariadenia na automatizáciu domácnosti

[Aktualizované] Hangouts nahradia SMS a Google vyrobí Nexus zariadenia na automatizáciu domácnosti

3

Povráva sa, že Google pracuje na nahradení klasických SMS na Android zariadeniach novou funkciou Hangouts a to celkom zadarmo. Taktiež údajne vyvíja dva úplne nové produkty, ktorými by mali byť  Nexus Leep a Nexus Shining.

Tieto zvesti prichádzajú z Google+ účtu spoluzakladateľa AndroidPolice menom Artem Russakovskii, no napriek jeho dôvere v zdroje, dodáva, že nemá žiadne dôkazy, a sú to len reči, ktoré nakoniec vôbec nemusia byť pravdivé. Aj napriek tomuto upozorneniu sú tieto zvesti viac ako zaujímavé. Práve termín, keď Google predstaví Android 4.4 KitKat a Nexus 5 bude zrejme aj dňom kedy sa dozvieme viac o nových Hangouts a ďalších veciach.

Hangouts by po novom mali byť vnímané ako niečo v štýle iMessage – keď pošlete SMS, tak bude odoslaná cez Hangouts namiesto štandardnej SMS aplikácie. Predpokladá sa, že toto sa stane iba v prípade, ak budú obidve strany podporovať Hangouts. V súčasnosti ťažko posúdiť, či pôjde naozaj o SMS v pravom slova zmysle, alebo si fungovanie Hangouts tvorcovia predstavujú ako napríklad WhatsApp a bude nutné internetové pripojenie. Ďalej prídu Hangouts aj s podporou pre posielanie videa, a nie iba obrázkov. Nie je jasné, či toto všetko príde s novým Androidom 4.4, no skôr to vyzerá, že tieto aktulizácie budú nezávislé na aktualizáciach celého systému.

hangouts_sms1 hangouts_sms2

 

Aktualizácia: Zmeny, ktorými majú prejsť Hangouts boli neskôr na AndroidPolice potvrdené a doložené screenshotmi. SMS správy odoslané cez Hangouts budú jasne označené, aby bolo ľahko rozlíšiteľné, ktorá správa pochádza odkiaľ. Aplikácia taktiež bude podporovať potvrdenia o doručení a evidentne aj MMS správy. Je teda pravdepodobné, že Hangouts nahradia aplikáciu na posielanie SMS, aspoň teda na Nexus zariadeniach, ktoré prídu s Hangouts už predinštalovanými a týmto krokom sa zredukuje množtvo aplikácií používaných na rôzne druhy správ. Teraz to s tými SMS zdarma vyzerá o niečo lepšie a nakoniec to možno predsa len bolo myslené tak, že zdarma budú naozaj SMS, tak ako ich vnímame a nie len ich internetové náhražky. Otázna je však aj dostupnosť tejto služby pre jednotlivé krajiny. Nechajme sa ale prekvapiť, čo si pre nás vyhľadávací gigant pripraví.

hangouts_sms3

 

Ďalšie dve nové spomínané veci s kódovými označeniami Nexus Leep a Nexus Shining, sú z trošku iného súdka a pôjde o dve úplne nové zariadenia Nexus rodiny. Jedno z nich, pravdepodobne Nexus Shining, by mal byť inteligentný vypínač, čo znamená, že Google sa zrejme snaží spraviť prvé krôčiky v odvetví automatizácie domácnosti. Zdá sa, že toto bude v blízkej budúcnosti veľmi obľúbená téma, pretože je to dnes už druhá zvesť o zariadeniach mieriacich týmto smerom. Ak by sa aj v tomto prípade Google držal nasadenej cenovej hladiny Nexus zariadení, myslím, že by sa našiel nejeden záujemca o tento produkt.

Nie je známe, kedy a či vôbec budú tieto produkty predstavené, no vyzerá to na veľmi zaujímavé „vychytávky“. Svet technológii ide dopredu závratnou rýchlosťou a onedlho bude bežnou realitou to, čo ešte možno aj teraz vnímame ako sci-fi. Posledných pár mesiacov je toho dôkazom, keď sa pozrieme napríklad na ohybné displeje, alebo inteligentné hodinky, s ktorými sa „roztrhlo vrece.“ Každopádne na konci mesiaca budeme opäť o niečo múdrejší.

Zdroj:+Artem Russakovskii via PhoneArena, AndroidPolice