Úvod Novinky bRight Switch: Android vypínač s dotykovým displejom

bRight Switch: Android vypínač s dotykovým displejom

4

„Zhasni v kuchyni,“ alebo „načo svietiš v izbe, keď tam aj tak nie si?“  Tak takýmto vetám by mohlo v nedaľekej budúcnosti odzvoniť. Obidva problémy, a ešte niekoľko ďalších, totiž budú vedieť úspešne eliminovať vypánače a zásuvky z radu bRight Switch.

bRight switch je vypínač, ktorý je k životu prebratý operačným systémom Android a momentálne sa uchádza o Vašu priazeň na Indiegogo, čo je ďalšia zo stránok, ktorá sa snaží dať šancu dobrým nápadom pomocou verejnej zbierky. Cieľová suma je nastavená na nie veľmi skromných $400 000 a po necelých troch týždňoch je vyzbieraná čiastka $23 000. Zbierka končí ale až o ďalšie tri týždne, tak uvidíme, či sa to tomuto nápadu podarí dotiahnuť do úspešného konca.

n-line eline zasuvka eline
Tento projekt by mohol priniesť úplnú automatizáciu, alebo aspoň značné zvýšenie pohodlia ovládania svetiel a elektroinštalácie v dome a byte. Rodina bRight Switch pozostáva z troch členov: nLine vypínač, eLine vypínač a eLine zásuvka. Všetky sa pripájajú do domácej WiFi siete. Zatiaľ, čo nLine vypínač je model s dotykovým displejom a systémom Android, zvyšné dve sú základnými modelmi, ktoré však sú učenlivé a podporujú časovač, správu zásuviek a podobné.

nline-exnline-ex2 nline-ex3

Keďže nLine vypínač beží na neoklieštenom systéme Android, môže byť teoreticky použitý okrem riadenia svetiel a elektroinštalácie taktiež na streamovanie hudby do domáceho zábavného systému, ak takým disponujete. Ďalej ponúka tieto funkcie:

  • Učenlivý mód: Časom sa učí Vašim návykom a automatizuje použitie svetiel, čím šetrí energiu a Váš čas
  • Regulátor intenzity osvetlenia: Vie pracovať s rôznymi typmi žiaroviek, žiariviek aj LED svetiel
  • Zabudované programovateľné časovače: Postará sa o časovanie svetiel, keď idete na dovolenku, alebo postrážiť vypnutie ventilátoru v kúpeľni
  • Vstavaný reproduktor a mikrofón: Prepojením dvoch alebo viacerých získate domáci interkom. Taktiež sa dá použiť ako budík (ponúka sa možnosť použitia kombinácie zvukových a svetelných efektov na vypudenie z postele aj naozaj tvrdých spáčov)
  • Detektor priblíženia a pohybu: Umožňuje vypnúť svetlá, keď opustíte miestnosť alebo keď v nej nikto nie je. Zvyšuje úsporu energie
  • WiFi: Vzdialená kontrola a prístup k nLine vypínaču a ostatným bRight Switch komponentom v systéme
  • Kontrola zásuviek: Premení každú eLine zásuvku na bezdrôtovo kontolovateľnú, nie je nutná žiadna ďalšia kabeláž.
  • Ďalšie prispôsobiteľné funkcie: Zobrazenie času a dátumu, správ, nočné podsvietenie a iné

bright-ekosystem bright-dom

Ďalší člen rodiny, eLine vypínač, ponúka podobné funkcie, ako sú učenlivý mód, regulátor, časovače, kontorola zásuviek a tak ďalej, len bez dotykového displeja. Toto zariadenie by si mohlo nájsť uplatnenie v miestach, kde nepotrebujete dotykový displej a rôzne zvukové signály, napríklad v kúpeľni. eLine zásuvka ponúka tiež zaujímavé funkcie, no u nás bude prakticky nepoužiteľná, pretože je postavená pre americký 110V štandard. No okrem týchto dvoch 110V zásuviek sú tu ešte 2 veľmi praktické USB porty na nabíjanie smartfónu/tabletu, samozrejme, s prepäťovou ochranou.

Vyzerá to tak, že ide o veľmi užitočný systém, ktorý môže naozaj ušetriť výdavky za elektrinu. Ceny nie sú nijako horibilné, no zatial vieme len odmeny za príspevky, nie ceny za finálny produkt keď bude v predaji. Pozrieť si ich môžte v infografike nižšie.Ak by vás však zaujímalo viac, zamierte rovno na stránku Indiegogo, kde nájdete podrobný popis a často kladené otázky s odpoveďami.

cena-infografika

Myslíte si, že ide o perspektívny nápad, alebo naopak, zbytočnosť, ktorá sa za tie peniaze neoplatí? Diskusia je otvorená.

Zdroj: Indiegogo, www.getbrightswitch.com via AndroidPolice
Video: Vimeo