Úvod Novinky Google Google chce užívateľov odmeniť za to, že mu dovolíte aby Vás sledoval

Google chce užívateľov odmeniť za to, že mu dovolíte aby Vás sledoval

4

Google už čoskoro možno začne poskytovať novú službu, ktorá svojich užívateľov odmení za povolenie prístupu k hĺbkovému monitorovaniu využívania aplikácií.

Podľa servera Engadget sa tento projekt interne nazýva „Mobile Meter“ a pre svoj chod využíva Android a iOS aplikácie, ktoré inteligentne merajú každý Váš krok v smartfóne a všetky informácie potom zasielajú späť do Google. Aby Google zabránil akýmkoľvek obavám z narušenia súkromia, nová služba bude dobrovoľná a ak ju budete chcieť začať využívať, budete sa do nej musieť prihlásiť a nie opačne.

Okrem toho by dáta mali byť zanonymizované, čo znamená, že ich Google nebude vedieť priradiť k jedincovi. Informácie zo servera Engadget však nepribližujú ako sa má Google odvďačiť za sledovanie využívania smartfónu. Google už aj tak zbiera celkom slušnú kopu informácií od Android používateľov, samozrejme s povolením.

Google ešte minulý rok spustil službu s názvom „Account Activity,“ teda aktivita účtu. Jedná sa o prehľad všetkého, čo ste kedy v službách Google spravili. Stačí, ak si vyžiadate výpis a Google Vám ho pošle emailom do niekoľkých minút.

Zdroj: Engadget via TheVerge