Úvod Novinky Google Google opäť na nákupoch. Tím stojaci za aplikáciou Flutter prechádza pod jeho...

Google opäť na nákupoch. Tím stojaci za aplikáciou Flutter prechádza pod jeho krídla

1

Internetový gigant Google uskutočnil ďalšiu akvizíciu. Tentokrát zameral svoju pozornosť na tím, ktorý stojí za obľúbenou aplikáciou na ovládanie iných aplikácií prostredníctvom kombinácie ručných gest a web-kamery

Keď sme začali pred tromi rokmi, sen vytvoriť energeticky-efektívnu technológiu na rozpoznávanie gest bol mnohými považovaný len za obyčajný „sen“, bez reálnych možností.
CEO Navneet Dalal

Flutter nie je pre väčšinu Androiďákov príliš známy názov. Tento zaujímavý softvér umožní pohodlnejšie ovládať niektoré produkty od Apple alebo PC s operačným systémom Windows. Stačí len, aby užívateľ stiahol a nainštaloval popri tejto aplikácií aj iné, podporované aplikácie (výnimkou nie je ani Google Chrome) a zapojil do toho všetkého svoje ruky. Vďaka rôznym kombináciám pohybov (gest) tak dokáže užívateľ jednoducho napr. prepínať, pustiť alebo stopnúť hudobné skladby v iTunes či Spotify bez uskutočnenia fyzickej interakcie.

Snímka obrazovky 2013-10-03 o 9.32.35
Obrázok, ktorý zdobí web-stránku flutterapp.com

Na detekciu gest rúk využíva Flutter vstupné zariadenie, tzv. web-kameru. Spoločnosť Google tak môže vďaka tejto akvizícii uľahčiť nie len surfovanie na internete. Možnosti využitia schopností takejto technológie sú skutočne obrovské.

[fve]http://youtu.be/098wGRRCnOU[/fve]

Akvizícia bola oficiálne oznámená zatiaľ iba z jednej strany na web-stránke flutterapp.com, oficiálne zverejnenie vyjadrenia priamo od Google sa očakáva v následujúcich dňoch.

Zdroj: flutterapp.com via 9to5google.com
Foto: flutterapp.com
Video: youtube.com