Úvod Aplikácie Facebook mení názor na videá so sťatím hlavy, opäť ich zakázal

Facebook mení názor na videá so sťatím hlavy, opäť ich zakázal

7

Na Facebooku sa nedávno rozšírilo jedno video, na ktorom žene odťali hlavu. Sociálna sieť pritom podobné videá povolila ešte v máji.

Facebook len pred niekoľkými hodinami zmenil svoj postoj k podobným scénam, virálne video stiahol a obsah, ktorý podporuje násilie úplne zakázal.

Vedenie Facebooku je však v zvláštnej pozícii. Na jednej strane chce pôsobiť ako médium, na ktorom platí sloboda prejavu, no v niektorých prípadoch, ako napríklad v tomto je zdieľaný obsah tak extrémny, že jednoducho musí zakročiť.

Sociálna sieť tvrdí, že aby zabránili „glorifikácii násilia,“ podobný obsah budú sledovať a vymazávať. Podľa ich vyjadrenia by sa mali na situáciu ohľadom daných videí pozerať ako na „celok,“ prehodnotiť či bolo video alebo fotografia zdieľané zodpovedne. To by mali uplatniť pomocou vekového obmedzenia.

Facebook si je vedomý toho, že niektorí ľudia, ktorí na ich sociálnu sieť nahrávajú videá s takýmto extrémnym podtónom chcú len na celú situáciu upozorniť.

Ak sa na Facebook podobné video nahrá z dôvodu upozornenia na problém vo svete, alebo porušenia ľudských práv, Facebook ho nestiahne. Ak sa však na Facebooku podobné video objaví z dôvodu ukájania sadistických potrieb alebo z propagácie násilia, admini ho stiahnu.

Zdroj: TNW