Úvod Aplikácie Facebook možno začne sledovať Váš kurzor pri prehliadaní ich webu

Facebook možno začne sledovať Váš kurzor pri prehliadaní ich webu

5

Už nejaký ten čas Facebook sleduje čo lajknete, kde komentujete a na čo všetko klikáte. To im umožňuje ponúknutie relevantnejšej reklamy, ktorá Vás môže zaujímať.

Už čoskoro však možno zvýši svoju snahu o sledovanie. Začať by totiž mal sledovať aj to, kde máte kurzor počas toho, ako si prehliadate Facebook.

Šéf analytikov Facebooku, Ken Rudin o novinke, ktorú plánujú zaimplementovať vyjadril pre The Wall Street Journal. Nová forma sledovania by im mala pomôcť zistiť ako dlho máte kurzor priamo nad reklamou a ktoré časti webu vynechávate úplne. Vďaka novej metóde by tak Facebook mohol vytvoriť zaujímavejší Feed a relevantnejšie reklamy.

WSJ ďalej upozorňuje, že takáto forma sledovania nie je nič nové. Webstránky ako Shutterstock podobnú metódu využívajú už dlhšiu dobu, aby zistili, ako dlho máte kurzor nad objektom, ktorý si chcete zakúpiť. „Facebook by mal do niekoľkých mesiacov zistiť, či im nová metóda pomôže, alebo nie,“ napísal The Wall Street Journal.

Ak budú testy pozitívne, nemali by trvať dlho a modrý sociálny gigant začne sledovať každé posunutie myšky. Redaktori TheVerge vtipne poznamenali, že ďalším krokom by mohlo byť sledovanie našich očí, čo si dal nedávno patentovať Google.

Zdroj: WSJ via TheVerge