Úvod Novinky „Detský“ Galaxy Tab 3 už čoskoro v USA s cenovkou 230$

„Detský“ Galaxy Tab 3 už čoskoro v USA s cenovkou 230$

3

Kórejská spoločnosť Samsung oznámila, že ich detská verzia tabletu Galaxy Tab 3 s označením Kids dorazí na trhy v USA 10. novembra s cenou 230$.

V podstate sa jedná o klasický 7 palcový tablet Galaxy Tab 3 len s tým rozdielom, že je vybavený „priateľskou“ softvérovou nadstavbou a farebnou schémou určenou špeciálne pre deti. Zároveň je vybavený špeciálnym režimom, ktorý zabráni deťom meniť dôležité nastavenia alebo im zabráni pristupovať k veciam, ktoré nie sú im určené.

GALAXY-Tab-3-Kids_2Rovnako je možné aj filtrovať webové stránky alebo nastaviť časovač, ktorý tablet jednoducho uzamkne. Na druhú stranu si môžu vaše ratolesti užiť obsah v podobe množstva hier a náučných aplikácií im určených.

Rodiča však nemusia zúfať. Tablet je možné prepnúť do klasického TouchWiz prostredia so všetkým čo k Samsung tabletom patrí. V USA navyše dostanete okrem iného k tabletu aj 10$ Play Store kredit a 50 GB úložného priestoru v službe Dropbox.

Zoznamovať deti s najnovšími mobilnými technológiami je určite dôležité, no zároveň treba dať pozor aby svoje detstvo nestrávili niekoľko hodinovým denným pozeraním do sedem palcovej obrazovky.

Aj keď je koncept tabletu zaujímavý vzhľadom na použiteľnosť  pre každého člena domácnosti, za približné rovnakú sumu si dokážete zaobstarať Nexus 7 a podobne si v ňom nastaviť užívateľský profil s obmedzeným prístupom k nastaveniam a pod., ktoré by mohli deti „znehodnotiť“.

Myslíte si, že tablety a smartfóny, aj keď s kontrolou rodičov, patria do rúk deťom alebo by sa im do určitého veku mali vyhnúť?