Úvod Novinky Android Android 4.4 KitKat: Natívne nahrávanie obrazovky s výstupom MP4

Android 4.4 KitKat: Natívne nahrávanie obrazovky s výstupom MP4

3

Android má natívnu podporu pre robenie screenshotov už od verzie 4.0 a niektorí výrobcovia, ako napríklad Samsung túto podporu ponúkli ešte predtým.

Doteraz sme však mali obrovský problém s nahrávaním videa. Väčšinou ste si zariadenie museli rootnuť, no ani to vždy nefungovalo.

Nejedná sa ani o nejaký poloprodukt. Android 4.4 v sebe obsahuje plnohodnotný nahrávač obrazovky, ktorý je dostupný pre všetkých používateľov Android KitKat. Video si môžete nahrať v akomkoľvek rozlíšení (horizontálne ako aj vertikálne). Podporu samozrejme dostali ako tablety, tak aj smartfóny a výsledný súbor Vám zariadenie ponúkne v koncovke MP4. Ak máte radi konzolu, cez ADB môžete nahrávanie spustiť pomocou príkazu adb shell screenrecord. Vo videu nižšie nájdete od 5. minúty a 10. sekundy veľmi krátky klip toho, ako to celé funguje.

[fve]http://youtu.be/sONcojECWXs?t=5m10s[/fve]

Ak by ste si chceli nahrať napríklad filmy upravené pre mobilné zariadenia, ani nad tým nepremýšľajte. Google totiž do Androidu zakomponoval nástroj, ktorý takýto obsah dokáže pred nahrávaním zamknúť a to pomocou kódu: SurfaceView.setSecure().

Google sprístupnením nahrávania obrazovky zjednodušil život niekoľkým ľuďom, ktorí radi recenzujú aplikácie a hry, ako aj vývojárom, ktorí chcú predstaviť svoju aplikáciu širšiemu hľadisku. Takáto funkcionalita sa však dá využiť aj pri nahlasovaní chýb v aplikácii, čo vývojárom zjednoduší prácu pri replikácii chyby.

Zdroj: AndroidPolice