Úvod Konkurencia Steve Ballmer sa s Microsoftom rozlúčil so slzami v očiach

Steve Ballmer sa s Microsoftom rozlúčil so slzami v očiach

2

Steve Ballmer sa dnes rozlúčil so svojimi zamestnancami po tom, ako nedávno ohlásil, že do 12 mesiacov skončí ako CEO Microsoftu.

Prejav Ballmera bol podľa slov zamestnancov plný emócií, keďže pre neho Microsoft veľa znamená. Svojim zamestnancom odkázal nasledovné „doručíme ďalšiu veľkú vec… opäť zmeníme svet.“ Počas hodinového prejavu rozprával o odkúpení Nokie a situácii ohľadom nového CEO Microsoftu.

V jednej chvíli začala hrať pesnička, ktorú použil na prvom firemnom stretnutí v roku 1983: „Wanna Be Startin‘ Somethin“ od Michaela Jacksona. Hneď ako začala hrať pesnička sa Ballmer pustil do tancovania, pričom z celého hrdla kričal „zvuk Microsoftu!“ Ballmer potom zastal a povedal „užite si to na minútu,“ zatiaľ čo mu po lícach stekali slzy. „Pracujete pre najlepšiu firmu na celom svete, uvedomte si to.“

Ballmer potom poďakoval tisícom zamestnancov, ktorí čakali na jeho posledný prejav. Svoj prejav neskôr ukončil ďalšou pesničkou, „I’ve had the time of my life“ od „Billa Medleyho a Jennifer Warnes,“ ktorá je známa z hriešneho tanca. Počas tejto pesničky vykrikoval „I’ve had the time of my life“ a pokračoval v jeho tanečných kreáciách po celom pódiu. Zamestnanci Microsoftu si s Ballmerom popodávali ruky, zatiaľ čo sa z publika ozývali výkrika ako „milujeme ťa.“ Ballmer odišiel za veľkého potlesku.

Zatiaľ čo Ballmer stále figuruje ako CEO Microsoftu, neustále za seba hľadá náhradu. Kandidátmi na prevzatie žezla nad Microsoftom sú Alan Mulally z Fordu, či CEO Nokie, Stephen Elop.

Zdroj: TheVerge