Úvod Konkurencia Nokia požiadala Elopa, aby prijal nižšie odstupné, on aj naďalej žiada plných...

Nokia požiadala Elopa, aby prijal nižšie odstupné, on aj naďalej žiada plných 25 miliónov dolárov

9

Podľa článku z najväčšieho fínskeho denníka, Helsingin Sanomat, Nokia požiadala svojho bývalého šéfa, Stephena Elopa, aby prijal nižšie odstupné, čím by zmiernili protesty, ktoré sa momentálne odohrávajú naprieč Fínskom.

Nokia totiž v utorok po tom, ako sa snažila fínsky ľud najskôr oklamať, priznala, že Elop pracoval pod zmluvou, v ktorej bolo uvedené, že v prípade predaja mobilnej jednotky Nokie mu rýchlo a jednoducho vyplatia 25 miliónov dolárov. Nokia sa podľa Helsingin Sanomat momentálne snaží vyžehliť reputáciu tým, že Elopa poprosili o nižšie odstupné.

Dráma ohľadom škandálu s odstupným však pokračovala aj v stredu, kedy pán Elop poznamenal, že nižšiu čiastku, ako 25 miliónov dolárov prijať nemôže, keďže momentálne prechádza rozvodom a jeho manželka s tým nesúhlasí. Nokia v celej jej histórii takouto drámou a škandálom doposiaľ neprešla.

S Nokiou to vôbec nevyzerá dobre, jedného dňa sa možno dočkáme vysvetlenia toho, o čom bola Elopova zmluva a kto za tým stojí. Podľa doterajších informácií to vyzerá tak, že jeho zmluva bola upravená tak, aby bolo vyplatenie 25 miliónovej odmeny spustené okamžite po odkúpení mobilnej jednotky Nokie Microsoftom.

Zdroj: HeslinginSanomat via BGR