Úvod Neprehliadnite vlavo Spoločnosť Sony začala bojovať s únikom informácií o pripravovaných produktoch. Plagátom

Spoločnosť Sony začala bojovať s únikom informácií o pripravovaných produktoch. Plagátom

2

No more leakage!“ – takto zdobí veľkým písmom nápis plagáty, rozvešané po priestoroch hlavnej budovy Sony Mobile v Ázii. Zdá sa teda, že tento populárny výrobca mobilných zariadení začal neľútostný súboj s predčasným únikom interných informácií o pripravovaných produktoch mimo spoločnosť ešte pred oficiálnym predstavením.

Poznáte to, predstaví sa nová vlajková ľod a hneď ďalší týždeň začnú internetom kolovať rôzne pikošky a neoficiálne fotografie či rendery „údajne“ následujúcej vlajkovej lode. Zatiaľ sa tomu nepodarilo vyhnúť ani jednému výrobcovi na 100%. Vždy vynesie niekto aspoň čiastočne pravdivú informáciu skôr, ako je daný produkt oficiálne predstavený verejnosti. Spoločnosti Sony sa to ale evidentne vôbec nepáči, začala preto razantne proti tomuto neustále rastúcemu trendu bojovať. Ako?

V priestoroch budovy Sony Mobile našli zamestnanci zopár vyvesených plagátov na stenách (obrázok vyššie). Ich cieľom je tak podľa všetkého predísť vynášaniu tajných informácií o zariadeniach, na ktorých sa ešte len pracuje (koncepty, prototypy atď.). Či sa jej to však podarí, ukáže len čas, no osobne nedávam tomu priveľkú nádej. Exkluzívne novinky si predsa vždy nájdu cestu.

Na plagáte (zverejnenom na web-stránke digi-wo.com) je napísané, vrátane veľkého nápisu „Stop unikaniu!„:

  • Nepoužívať mobilné telefóny bez ochranného púzdra
  • Neukazovať mobilné telefóny iný osobám mimo areálu Sony Mobile
  • Nezverejňovať fotografie na sociálnych sieťach, príp. na verejných web-stránkach
  • Nepoužívať benchmark-aplikácie od tretej strany

Zaujímavosťou ale je, že samotný plagát, ktorý mal pravdepodobne zostať tiež ako interné tajomstvo, bez väčších problémov unikol na internet.

Zdroj: digi-wo.com via www.xperiablog.net
Foto: digi-wo.com