Úvod Novinky Pozrite sa na prvú dobíjaciu stanicu, ktorá nabije váš smartfón z použitých...

Pozrite sa na prvú dobíjaciu stanicu, ktorá nabije váš smartfón z použitých vybitých batérií

5

Aj keď nadpis možno znie trochu chaoticky je pravdivý. Používanie smartfónov a tabletov sa stalo doslova štandardom a hlavne v rozvinutejších krajinách sveta môžeme nájsť napríklad v obchodných centrách, kaviarňach či železniciach tzv. dobíjacie stanice respektíve stojany, kde môžete svojim technologickým hračkám doplniť energiu.

Zvyčajne sú pripojené klasicky do elektrickej siete a vybavené microUSB konektormi alebo tými pre zariadenia Apple.

tuzkova-aa-alkalicka-bateria-duracell-original-equipment-1-ks-default-500x500Thajská spoločnosť vyrábajúca sójové mlieko Vitamilk však predstavila ambiciózny projekt dobíjania smartfónov prostredníctvom vybitých batérií.

Jedná sa o štandardné tužkové batérie, ktoré poznáme z ovládačov, myšiek, budíkov a množstva ďalších zariadení. Po ich použití a vybití ich väčšina z nás vyhodí alebo odovzdá do zberného kontajnera. Avšak aj takto vybitá batéria dokáže vydať zo seba ešte určité množstvo energie (cca 400 mAh), pričom pri spojení týchto batérií v celok bezproblémovo nabijú akýkoľvek smartfón či tablet.

Konkrétne, ak naplníme kapacitu stojana 1500 vybitými batériami, dokázal by nabiť až 140 priemerných smartfónov.

Vrámci marketingu je projekt skvelý pre zviditeľnenie spoločnosti no dúfame, že nezostane len pri tom a nápad nájde svojim spôsobom uplatnenie aj v praxi.

V našich končinách to zrejme asi tak skoro nebude, ak vôbec.

Pozrite si zaujímavé video.

[fve]http://youtu.be/2uwznkk_uAc[/fve]

zdroj: TechnoBuffalo