Úvod Novinky Bývalý šéf Nokie založil Newkia, chce vyrobiť Nokia Android smartfón, ktorý ste...

Bývalý šéf Nokie založil Newkia, chce vyrobiť Nokia Android smartfón, ktorý ste si vždy priali

19

Aj napriek tomu, že sa Nokia pridružila k spoločnosti, ktorá má k Androidu tak ďaleko ako ja k make-upu, to neznamená, že sa v nej nenachádzajú vizionári, ktorí si všímajú aj to, čo si želá komunita.

Už máme tím bývalých seniorských zamestnancov Nokie, ktorí sú pripravení rozbehnúť biznis a sme si istí, že dokážeme prilákať talentovaných ľudí, ktorí budú schopní vytvoriť konkurencie schopný telefón pre Android platformu.

Tí z nás, ktorí sa neraz zamysleli nad možnosťou Android smartfónu vyrobeného Nokiou by mali zbystriť. Legendárna výrobná kvalita Nokie a najlepší operačný systém je predsa spojenie, ktoré sa neodmieta.

Pred niekoľkými dňami sa Nokia stala za „smiešny“ peniaz súčasťou Microsoftu. Hovorím sa smiešny, pretože ju Microsoft kúpil lacnejšie, než Skype. V tomto istom čase bývalý CEO pre ázio-pacifický región, Thomas Zilliacus založil novú spoločnosť, ktorá sa volá Newkia. Verejne pritom priznal, že si požičia talent od Nokie aby vyrobil to, na čo čakajú masy ľudí.

Thomas-Zilliacus

Veľa ľudí vo Fínsku trúchli za zánikom niečoho, čo bolo brané ako národná ikona.

Vo Fínsku bola Nokia naozaj dôležitá. Tí z nás, ktorí si o mobilných technológiách čítame deň čo deň vieme, že Nokia započala svoju cestu smrti už pekne dávno, a to keď začali prijímať $250 miliónové výplaty od Microsoftu každé tri mesiace, len za to, že používajú Windows Phone. Všetky tieto rozhodnutia samozrejme vyšli z hláv najvyšších šéfov alá Stephen Elop a Steve Ballmer a tak si môžete byť istí, že v Nokii s tým mnohí nesúhlasili.

Aj toto je jedna z taktík Zilliacusa. Chce totiž prilákať bývalých zamestnancov Nokie, veteránov, s ktorými chce vytvoriť ďalší smartfón, ktorý sa pobije o priazeň Android publika.

„Jedná sa prirodzený koniec smutného príbehu,“ povedal Zilliacus.

Zaujímal by nás Váš názor. Je pre Nokia (Newkia) Android smartfón už trochu neskoro alebo stále môžu prilákať veľké publikum? Som si istý, že minimálne od médií tú pozornosť získajú.

Zdroj: AndroidAuthority