Úvod Novinky Konkurencia Microsoft chcel, aby Google scenzúroval Wiki stránku o Microsofte

Microsoft chcel, aby Google scenzúroval Wiki stránku o Microsofte

2

Po tom, čo Microsoft chcel, aby Google vyradil z výsledkov vyhľadávania stránku Microsoft.com, prišla ďalšia požiadavka. Tentokrát na stiahnutie Wikipedia stránky o Microsofte. Vyzerá to tak, že Microsoft chce z internetu vymazať všetky údaje o svojej existencii, inak sa to asi rozumne vysvetliť nedá. No nech už je dôvod akýkoľvek, prestáva to byť vtipné a začína byť skôr trápne.

Navyše sa ešte zdá, že táto požiadavka bola pôvodne odoslaná stránkou LeakID v mene Microsoftu, s ktorou Microsoft spolupracuje, keď potrebuje niečo scenzúrovať.

ku-xlarge

Samozrejme, väčšina stránok je istým spôsobom závadná, čo sa týka autorských práv. Niečo sú torrenty, niečo je zase, na počudovanie sa, porno. Dve z nich sú ale absolútne neškodné, dokonca skôr užitočné – Wiki o Microsoft Office 2007 a dokonca návod na upload na SharePoint Server 2007 na stránkach Microsoft.com . Je úplne zrejmé, že toto Microsoft scenzúrovať nechcel.

Google, samozrejme, opäť rozpoznal, že išlo o chybu a stránky z výsledkov vyhľadávania nestiahol. Naposledy pri takejto chybe hovorca Microsoftu povedal, že išlo o „jednoduchú pisateľskú chybu“, no tentokrát sa rovno rozhodol rozviazať vzťahy s LeakID. „Vyšetrujeme podmienky tejto požiadavky a jej autor bol inštruovaný, že naďalej už nedisponuje právom posielať upozornenia v našom mene.“

Je vtipné sledovať takéto zbabrané požiadavky na cenzúru webu.

Zdroj: Gizmondo.com