Úvod Novinky Inteligentné hodinky? Sme pripravení, tvrdí šéf CASIO – Kazuo Kashio

Inteligentné hodinky? Sme pripravení, tvrdí šéf CASIO – Kazuo Kashio

1

CEO spoločnosti CASIO, 84-ročný Kazuo Kashio, veľmi dobre vie, aký trend je v súčasnosti medzi technologickými hračkami aktuálny. Šéf populárnej značky je na blížiaci sa príchod veľkého záujmu o inteligentné hodinky údajne pripravený, uvádza v článku New York Times.

Spotrebiteľský trh opäť pomaličky mení svoje potreby. Takzvanú „inteligenciu“ dostáva čoraz viac zariadení, ktoré majú slúžiť na uľahčenie každodenného života ľudí. Po mobilných telefónoch tak prichádzajú tentokrát na rad hodinky.

Pojem „Smartwatch“ ale nie je úplnou novinkou. Na pultoch predajní je vo svete už niekoľko kusov hodiniek s nadmernou inteligenciou. Ich hlavným cieľom je spočiatku oboznámiť trh s výhodami používania.

Masový záujem zákazníkov o inteligentné hodinky, ktoré pomaly ale isto prevezmú miesto po klasických hodinkách, by sa však mal prejaviť už čoskoro. Súčasní technologickí giganti, ako napríklad Apple či Samsung, to dobre vedia a na meniace sa trhové trendy budú nepochybne adekvátne reagovať. Čo však výrobcovia tradičných hodiniek? Jeden z nich, CASIO, má obchodnú taktiku údajne pripravenú.

CASIO, spoločnosť s hlavným sídlom v Japonsku, ktorá si za niekoľko desaťročí (založená v roku 1946) vybudovala kvalitou stabilné miesto na trhu, musí tiež prihliadať na meniace sa spotrebiteľské trendy. Do módy sa momentálne dostávajú inteligentné hodinky, vďaka ktorým vstúpia na bojové konkurenčné pole noví výrobcovia. Samsung, Apple a možno aj Google čoskoro predstavia svoje produkty, určené na ruky zákazníkov. Inžinieri a manažéri z CASIA majú preto čo robiť, aby ustáli nátlak z iných strán a ukázali svetu, že nevyskočia z „rozbehnutého vlaku“.

Zdroj: nytimes.com via theverge.com
Titulné foto: images.smh.com.au