Úvod Neprehliadnite vlavo Hammerhead – Moderná a bezpečná navigácia na bicykel, no bez displeja

Hammerhead – Moderná a bezpečná navigácia na bicykel, no bez displeja

5

Partia mladých inovátorov pod názvom Hammerhead Navigation predstavila veľmi zaujímavý projekt. Chcú totiž začať ponúkať na trhu netradičnú navigačnú pomôcku Hammerhead (áno, v tvare kladiva). Tá však neobsahuje žiadny displej, len zopár príjemne vyzerajúcich LED svetiel, prostredníctvom ktorých bude cyklistom oznamovaný smer naplánovanej trasy.

Novinka od Hammerhead Navigation predstavuje pomerne nádejný produkt. Ak by sa tejto spoločnosti podarilo vyzbierať cez 145,000$, dokážu dodať na pulty predajní niečo, čo ocenia predovšetkým milovníci tzv. eko-cestovania. Ide tak o vode-odolné príslušenstvo k inteligentným mobilným telefónom a bicyklom, kde sa len jednoducho navigačná pomôcka pripne na riadidlá. Celý produkt je pritom navrhnutý tak, aby prispel k zvýšeniu bezpečnosti na cestách.

Snímka obrazovky 2013-09-12 o 13.59.04

Samotná Hammerhead navigácia bude však slúžiť len ako oznamovacie zariadenie pre udávanie (turn-by-turn) smeru jazdy. Užívateľ ju dokáže jednoducho spárovať so smartfónom (využíva GPS mobilného zariadenia), s operačným systémom iOS alebo Android, prostredníctvom technológie Bluetooth (Smart). Stačí mať nainštalovanú originálnu aplikáciu.

Pýtate sa na výdrž batérie? Výrobca udáva 5-hodinovú výdrž s energiou v batérii smartfónu na jedno nabitie v prípade, že by celý čas spolupracoval s novinkou od Hammerhead. Tá vydrží poskytovať služby na jedno nabitie cez microUSB údajne až 20-hodín.

Snímka obrazovky 2013-09-12 o 13.08.12
Navigačný pomocník Hammerhead spolupracuje ako s iOS, tak i s Androidom

Aplikácia by mala zároveň slúžiť aj ako miesto, kde si môžu užívatelia medzi sebou vzájomne zdielať kvalitné cyklistické trasy. Zredukuje sa tak čas, ktorý by museli cyklisti vynaložiť na plánovanie napr. víkendovej jazdy pre celú rodinku. Podporu však podľa informácií dostanú aj iné aplikácie – Strava či MapMyRide.

Bližšie, praktickejšie informácie poskytne už video nižšie. Je ale veľmi príjemne vidieť, minimálne z môjho pohľadu, ako chce partička mladých inovátorov zlepšiť vďaka bohatým možnostiam moderných technológií nie len situáciu životného prostredia modrej planéty.

[fve]http://youtu.be/xtc6yl8xngE[/fve]

Zdroj: hammerhead.io via engadget.com
Foto: youtube.com, dragoninnovation.com
Video: youtube.com