Úvod Konkurencia Apple Apple mapy navigujú používateľov na rolovaciu dráhu, priamo k lietadlám

Apple mapy navigujú používateľov na rolovaciu dráhu, priamo k lietadlám

10

Šoféri, ktorí sa pre navigáciu na medzinárodné letisko v americkom Fairbanks používajú Apple mapy sa dostanú priamo na rolovaciu dráhu, tvrdí server AlaskaDispatch. Rolovacia dráha sa nachádza oproti štartovacej dráhe a lietadlá ju využívajú na dennom poriadku. Inštrukcie v navigácii však na štartovaciu dráhu nesmerujú, šoféri sa tam dostali náhodou.

Inštrukcie boli špecifické, navrhovali vstup na letisko, ktorý využívajú piloti priamo na „East Ramp,“ ktorá sa nachádza na druhej strane štartovacej dráhy, priamo oproti terminálu.

Mapa navigáciu ukončila na rolovacej dráhe s označením „Taxiway B.“ Presne pred touto dráhou sa nachádzal terminál, no aby sa tam šoféri dostali, museli prejsť priamo cez štartovaciu dráhu, ktorú používali lietadlá ako Boeing 737 a iné.

Keď sa už šoféri dostali tak ďaleko a v dohľade mali terminál, bolo to pre nich jediné východisko a cez štartovaciu dráhu nakoniec prešli.“

Podľa slov prevádzkovej riaditeľky letiska, Melissy Osborn, sa na štartovaciu dráhu za posledný týždeň dostali celkom dvaja šoféri.

Letisko sa pomocou svojho právnika sťažovalo priamo na Apple, ktorý im prisľúbil rýchlu opravu. Príhoda so strateným šoférom sa však zopakovala a tak museli rolovaciu dráhu „Taxiway B“ nakoniec úplne zatvoriť. Apple opäť prisľúbil opravu máp, ktorá by mala byť hotová do stredy.

Zdroj: AlaskaDispatch via MacRumors