Úvod Novinky Prečo dostal Android 4.4 meno „KitKat“ a nie „Key Lime Pie“? Chuť...

Prečo dostal Android 4.4 meno „KitKat“ a nie „Key Lime Pie“? Chuť čokoládovej pochúťky pozná takmer každý

1

Včera bol oficiálne odhalený názov ďalšej verzie operačného systému Android. Väčšinu Androiďákov však celkom prekvapil. Miesto očakávaného koláčika „Key Lime Pie“ bude zdobiť číselné označenie verzie 4.4 názov populárneho čokoládového keksu od Nestle – „KitKat„. V čom ale spočívalo rozhodnutie Google pri výbere názvu pre nový Android? Zrejme obrovská popularita pochúťky po celom svete.

Aj keď sa spočiatku pravdepodobne viacerým zdá, že ide o pomerne premyslený marketingový ťah zo strany Nestle, spoločnosť Google tvrdí, že zmena prišla s nápadom, a že žiadna strana neplatila druhej strane.

Nejde o ten druh dohody, pri ktorej sa uskutočňuje finančná výmena.“ povedal pre BBC John Lagerling, riaditeľ globálnych vzťahov pre Android. Taktiež podotkol, že cieľom nápadu bolo spraviť niečo zábavne a nečakané.

Internetový gigant dokonca údajne zásoboval pracovné kuchyne čokoládou KitKat ako maškrtu pre tzv. „nočné kódovanie„, čím sa nám detailnejšie načrtáva vznik nápadu pre nový názov ďalšej verzie (4.4) obľúbeného operačného systému Android.

Vzájomnou spoluprácou podľa všetkého vyťažia obe strany vďaka skvelej pozornosti médií, no ani v jednom prípade nejde o nový produkt. Pre novú verziu Android-u bol však prvý krát v histórii použitý vlastný názov iného produktu (4.4 – KitKat), predchádzajúce boli pomenované všeobecne podľa druhov sladkostí (1.5 – Cupcake, 1.6 – Donut, 2.0 – Eclair,  2.2 – Froyo, 2.3 – Gingerbread, 3.0 – Honeycomb, 4.0 – Ice Cream Sandwich, 4.1 – Jelly Bean).

Zdroj: bbc.co.uk, androidpolice.com
Obrázok: android.com