Úvod Novinky Google Microsoft spravil vlastnú YouTube aplikáciu pre WP, Google ju zakázal, teraz sa...

Microsoft spravil vlastnú YouTube aplikáciu pre WP, Google ju zakázal, teraz sa Microsoft hnevá

1

Len pred pár dňami sa na oficiálnom Windows Phone store objavila nová YouTube aplikácie z dielne Microsoftu. Stihla tam byť až celé dva dni, pred tým, ako ju Google opäť zakázal. Ak si myslíte, že takáto situácia nie je nová, tak máte pravdu. Vždy keď Microsoft pripraví YouTube aplikáciu, Google ju zakáže. Tvrdí pritom, že porušuje ich pravidlá. Microsoft naopak obviňuje Google.

Tento súboj kohútov na smetisku bude pravdepodobne pokračovať ešte nejaký ten piatok, aj napriek tomu, že na to nedoplatí nikto iný, než používatelia smartfónov. Google pred niekoľkými hodinami priznal, že zakázal YouTube aplikáciu Microsoftu, no nevyjadril sa prečo. Jednoducho len poznamenali, že prehliadač nebol aktualizovaný na nutný štandard, čím porušoval podmienky používania.

To však nahnevalo Microsoft, ktorému para priam syčí z uší a nosa. „Prekážky, ktoré nám Google hádže pod nohy sa nedajú nijak preskočiť a Google to dobre vie.“ Údajne im Google odmieta poskytnúť informácie o tom, ako na iOS a Androide zaobchádza s reklamami. Bez týchto informácií bude akákoľvek snaha márna.

Google okrem toho spomenul, že ich prehliadač nespĺňa určité štandardy. Tým myslel, že nie je založený na HTML5. Microsoft je však v tomto smere otvorený a rád by s Google spolupracoval, no nevyhol sa ani poznámke, že to nie je voči nim fér.

Myslíme si, že je jasné, že Google jednoducho nechce, aby používatelia Windows Phone nemali rovnaký zážitok ako používatelia Androidu alebo iOS.

Vyzerá to teda tak, že tentokrát si už Microsoft servítku pred ústa nedával a obvinenia padali hlava nehlava. Je možné, že sa jedná o marketingový ťah, keďže vypustenie aplikácie, ktorá porušuje pravidlá Google a neskoršia kontroverzná kritika nahrávajú do kariet Microsoftu.

Zdroj: Technet via PhoneArena