Úvod Aplikácie Google Now vie vyhľadávať v emailoch, či fotografiách

Google Now vie vyhľadávať v emailoch, či fotografiách

0

Jedna z najzaujímavejších vecí, ktoré Google ukázal počas tohtoročného Google I/O bolo rozhodne vylepšené hlasové vyhľadávanie. Aj napriek tomu, že momentálne funguje v plnej kráse len v angličtine je pekné vidieť akým smerom sa uberá. Novinka sa zaoberá tzv. kontextuálnym vyhľadávaním, čo má na starosti zobrazovanie výsledkov pre otázky ako napríklad „Aký vysoký je Robert Downey Jr.,“ za ktorou sa môžete opýtať „V akých filmoch hral?,“ zatiaľ samozrejme po anglicky. Teraz sa však Google pustil do ďalšej aktualizácie, ktorá do Google Now prináša oveľa osobnejšiu stránku.

Google oznámil, že všetci anglicky hovoriaci majitelia Android zariadení v USA by mali už čoskoro vidieť aktualizáciu vyhľadávania, ktorá v sebe zahŕňa dáta z Gmailu, Google kalendára a Google+. Väčšina už bola zaintegrovaná, no teraz je dostupná aj v hlasovom vyhľadávaní. Čo to teda znamená?

Znamená to jednu jednoduchú, no podstatnú vec. Pomocou Google Now sa budete môcť spýtať otázky ako napríklad „Kedy dorazí môj balíček?“ alebo „Aké sú moje plány na zajtra?

Google Search bude vedieť prečítať informácie o letoch, rezerváciách, nákupoch, plánoch a fotografiách. Redaktori zahraničného technologického servera PhoneArena s novým vyhľadávaním strávili pár chvíľ a priznali, že vyhľadávanie vo fotografiách je jedno z najzaujímavejších. Podľa ich slov je hlavným faktorom kontextuálne vyhľadávanie. To znamená, že Google nemá problém vyhľadať vo fotografiách na Google+ a tak po príkazy „Ukáž mi moje fotky z Chorvátska“ Vám ako zázrakom ponúkne všetky fotografie z Vašej dovolenky v Chorvátsku. Čo je však ešte bizarnejšie je to, že Google dokáže odpovedať aj na príkazy ako napríklad „Ukáž mi všetky fotky psov/jedla/automobilov.“ Jedná sa teda o veľmi pôsobivé vylepšenie.

Čo na to hovoríte Vy? Je Vám to po chuti alebo sa od tejto funkcionality naopak budete držať stranou?

Zdroj: Google via PhoneArena