Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Ativ Q sa objavil v nemeckom maloobchode za 1599 €

Samsung Ativ Q sa objavil v nemeckom maloobchode za 1599 €

1

Samsung Ativ Q je už k dispozícii formou predobjednávky u maloobchodného predajcu v Nemecku, ktorý tento Android/Windows 8 konvertibilný tablet predáva s cenou 1599 €.

Spoločnosť Samsung 20. júna predstavila zaujímavé zariadenie. Nazvala ho Ativ Q, pričom sa jedná o 13,3 (3200 x 1800) palcový tablet s pripojiteľnou klávesnicou a výkonným hardware v podobe 1,6 GHz quad-core čipu Intel i5, 4 GB RAM, 256 GB SSD disk či integrovanou grafikou Intel HD 4400.

Najpríťažlivejšie ale na celom koncepte je, že zariadenie ponúka dual-boot v podobe Windows 8 a Android 4.2. V kombinácii s S Penom je tak Ativ Q skvelým pracovným alebo zábavno-multimediálnym nástrojom.

samsung_ativ_q_3

Spoločnosť Samsung však pri predstavení produktu neprezradila jeho cenu, takže sme mohli len špekulovať. Svojimi parametrami a prevedením sa Ativ Q radí do spektra high-end a to aj s cenou. 1599 €.

samsung_ativ_q_altr

Čo sa ceny týka, nečakali sme ju až takú vysokú, no po rozšírení zariadenia po svetovom trhu pravdepodobne o pár percent klesne. Pre porovnanie, 13 palcový MacBook Air alebo Chromebook Pixel si zaobstaráte už od 1200 €.

Či Samsung Ativ Q za tie peniaze stojí alebo nie, už necháme na Vás.

Zdroj: Androidauthority.com