Úvod Novinky Nikon sa obáva fotoaparátov v smartphonoch, možno príde s novým produktom

Nikon sa obáva fotoaparátov v smartphonoch, možno príde s novým produktom

2

Éru kompaktov, ako stádo koní prevalcovali smartphony

Som si istý, že väčšina z nás (až na pár svetlých výnimiek) používa svoj smartphone pre odfotenie väčšiny záberov z našich životov. Nikon však doteraz spal na vavrínoch a až teraz si začal uvedomovať, že pre bežného spotrebiteľa je smartphone s 8MPx fotoaparátom oveľa lepšia voľba, než kompakt.

Nikon CoolPix S800c môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Prezident Nikonu Makoto Kimura pre spravodajský web Bloomberg povedal, že počet ľudí, ktorí namiesto malých fotoaparátov preferujú smartphony, ‚explodoval.‘ Z môjho pohľadu je to ešte zľahčovanie okolností.

Nikon sa však tak ľahko nevzdá. Kimura potvrdil, že spoločnosť vytvorila špeciálny tím ľudí, ktorí sa budú zaoberať tým, ako bojovať proti dobe smartphonov pomocou vytvorenia nového produktu, ktorý „zmení koncept fotoaparátov.“ Na to, čo tým myslia, si budeme musieť počkať.

Čo je však zaujímavé je fakt, že Kimura odmietol potvrdiť alebo vyvrátiť, či Nikon pracuje na novom smartphone. Redaktorom sa však zo šéfa Nikonu podarilo vypáčiť, že môže ísť o produkt, ktorý nebude len fotoaparát.

Predaje kompaktných fotoaparátov za posledné dva mesiace klesol v porovnaní s minulým rokom takmer o štvrtinu a preto si myslím, že investovanie do nového produktu je správny krok. Zariadenia ako Samsung Galaxy Camera dostali veľkú kritiku, no je dosť možné, že budúcnosť je im viac než naklonená.

Aký na to máte názor Vy? Za koľkými Vašimi fotografiami stojí samotný fotoaparát a za koľkými stojí Váš smartphone?

Cenový prehľad fotoaparátu Nikon Coolpix S800c

Graf ceny produktu Nikon CoolPix S800c poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: Bloomberg via AndroidAuthority