Úvod Hry Nejlepší hry podle redakce AndroidPortal.sk

Nejlepší hry podle redakce AndroidPortal.sk

5

Jelikož prázdniny jsou v plném proudu a extrémní počasí, a.k.a. dnes povodňový liják, zítra 45°C ve stínu, moc příležitostí na venkovní radovánky neskýtají, není občas od věci zahrát si nějakou pořádnou hru. A většina z vás jistě zažila ty nevděčné chvíle, kdy vás už nebaví žádná z her, které v telefonu máte a nenapadá vás co dalšího si zahrát. Proto jsme se v redakci rozhodli, že každý z nás vybere jeho 3 nejoblíbenější hry a výběr pečlivě zdůvodní. Chceme vám tak dodat inspiraci a ukázat, že i my v redakci jsme lidé z masa a kostí, co hrají na svém smartphonu hry.

Lukáš Zachar

Anomaly Warzone Earth HD

Toto je jedna z tých hier, ktoré ma neprestali baviť ani po x hodinách. Je to z toho dôvodu, že je strategická, a teda vyžaduje zapojenie toho kila a pol, čo nosíte na krku. Vašou úlohou je plniť vojenské misie pomocou rôznych vozidiel, no musíte byť opatrní akou trasou sa vydáte. Na každom rohu totiž číha nebezpečenstvo.
[app]com.elevenbitstudios.AnomalyWarzoneEarthHD[/app]

Sprinkle Islands

Prvú časť Sprinkle som si zahral ešte v roku 2011, keď som prvýkrát dostal na dlhšiu dobu 10 palcový tablet. Vtedy mi ešte dizajnový zázrak v podobe Xperia Tablet S ponúkol možnosť zahrať si Sprinkle, hru, v ktorej bolo Vašou úlohou uhasiť zaujímavé rozprávkové požiare. Jednoduché to rozhodne nebolo, čo platí aj o pokračovaní v podobe Sprinkle Island. Plamene musíte uhasiť pomocou logiky, no dávajte si pozor, voda sa míňa rýchlejšie, než si myslíte.

[app]com.mediocre.sprinkle2[/app]

10000000
Celkový princíp hrania v 10000000 je veľmi jednoduchý. Hráči začínajú v zámku, kde musia zarobiť 10,000,000 bodov aby sa oslobodili. Ak sa Vám to zdá ako epický cieľ, je to preto, pretože to tak skutočne je. Začnete preliezaním rôznymi kobkami, vylepšovaním svojho zámku, vylepšovaním Vášho vybavenia a získavaním nových schopností, čo samozrejme zapríčiní, že sa Vám zvýši level. Ide teda o zaujímavú a unikátnu kombináciu RPG a logického žánru.

[app]com.eightyeightgames.tenmillion[/app]

 

Matúš Moravčík

Millionár
Hra imitujúca moju obľúbenú televíznu reláciu s rovnomenným názvom. Cieľom hráča bude správne odpovedať na všetky položené otázky vďaka 4 možnostiam a s príležitosťou využitia troch žolíkov – nápoveda publika, zavolať známemu a 50 na 50. Ak teda hľadáte šancu zlepšiť svoj zdroj informácií, nemôže vám Android hra Milionár chýbať v zariadení.

[app]com.paska.milionaire.lite[/app]

Sonic The Hedgehog
Ježko Sonic jednoducho patrí do môjho detstva. Vyrastal som na hrách so značkou SEGA. Preto si ho občas zamastím aj na mojom Android smartfóne. Táto verzia zároveň disponuje retro grafikou, takže sa mi skutočne ľahko spomína (:
[app]com.sega.sonic1[/app]

Icomania
Obľubujem logické hry, kde si aspoň trošku naštartujem moju hlavu. Medzi také nepochybne patrí aj Icomania. V tej musí hráč podľa menej detailných obrázkov hádať osoby, krajiny, divy sveta, značky a veľa iného.

[app]icomania.icon.pop.quiz[/app]

 

Ondřej Vašátko

Jetpack Joyride

Další z nekonečných her tentokrát s pohledem z boku. Množství odemykatelných gadgetů a powerupů, pěkná grafika, zábavná hratelnost a hlavně nekonečná herní doba. Hru jsem dohrál třikrát, dokud jsem neodemkl všechny předměty.
[app]com.halfbrick.jetpackjoyride[/app]

Hero of Many 

Poměrně nová záležitost českého studia TricksterArts mě uchvátila výborným level-designem, skvělou audiovizuální stránkou i dlouhou herní dobou. Některé scény jsou opravdu epické a v nejedné z nich mi vyskočila i husí kůže a.k.a. zimomriavky. Dalším skvělým aspektem hry je fakt, že hráče nutí přijít na všechny herní prvky a neservíruje mu pokyny jako skoč tady, střílej tady atd., čímž jde proti zažitým principům spousty áčkových titulů.
[app]com.tricksterarts.heroofmany[/app]
Recenze zde

NBA Jam

Od základní školy miluji basketbal. Bohužel mi nebylo shůry dáno a s mými 170 centimetry na výšku se do NBA nejspíš nedostanu. O to větší byla moje radost, když jsem se dozvěděl, že arkáda NBA Jam vyšla i pro zařízení s Androidem. Tato bláznivá verze, hlavně v Americe oblíbené hry, mě již na Xboxu naprosto dostala a i přes vyšší cenu nemohla na mém Android Zařízení chybět.

[app]com.eamobile.nbajam_row_wf[/app]

 

Marek Urban

Arma Tactics THD

Grafika, hrateľnosť, spracovanie, možnosť skillovania jednotky a kombinácia strategicko-ťahového prevedenia robí podľa mňa z tohto titulu to najlepšie, čo sa dá na zariadeniach s Tegra 3 čipom zahrať. Vývojári z českého Bohemia Interactive odviedli dobrú prácu a už teraz sa teším na aktualizácie s novými misiami, na ktorých dúfam úpenlivo pracujú, pretože tie súčasne dostupné prejdete vzhľadom na vyváženú náročnosť relatívne rýchlo.

[app]com.ideagames.at[/app]

 

Worms 2: Armageddon

Pri masívne ozbrojených červíkoch som v dávnej minulosti dokázal pri PC presedieť hodiny. Nebol som si istý, či to bude rovnaká zábava aj smartfóne/tablete, no po inštalácií som sa s nostalgiou pustil do návykového likvidovania nepriateľov v multiplayer móde, ktorý je bezpochyby najzábavnejší.

[app]com.worms2armageddon.app[/app]

 

Fieldrunners 2

Hry v tower defense štýle nachádzajúce sa v Play Store som asi vyskúšal všetky, každopádne Fieldrunners v druhom pokračovaní je absolútny kráľ tohto žánru. Všemožné vežičky a nepriatelia, rôznorodé úlohy a možnosť 3 hviezdičkovej obtiažnosti ukradnú z voľného času pár hodín, ani neviete ako.

[app]com.subatomicstudios.fieldrunners2[/app]