Úvod Novinky Na palube havarovaného Boeingu 777 bol aj predstaviteľ Samsungu, stihol poslať správu...

Na palube havarovaného Boeingu 777 bol aj predstaviteľ Samsungu, stihol poslať správu na Twitter a Path

2

Mobilné technológie a hlavne sociálne siete sú v takom štádiu, že ľudia, ktorí sa stali svedkami havárie lietadla, poprípade v ňom priamo sedeli, môžu okamžite informovať o tom, čo sa stalo. To je prípad predstaviteľa Samsungu, Davida Euna, ktorý bol cestujúcim letu 214 spoločnosti Asiana. Lietadlo Boeing 777 havarovalo v San Franciscu ešte v sobotu. Eun pohotovo odoslal správu na Path, ktorá bola okamžite odoslaná aj na Twitter. V správe potvrdil, že lietadlo havarovalo a že mu nič nie je.

„Hasiči a záchranári sú všade. Evakuujú zranených. Takto som sa necítil od čias 11. septembra 2001. Snažím sa zostať pokojný. Hlboké nádychy…“

David odoslal aj ďalšie správy, v ktorých potvrdil, že väčšina cestujúcich je v poriadku. Túto správu dokonca použili v CNN počas živého vysielania. Čo je však zaujímavé, je to, že narozdiel od nutnosti počkať si na výpovede svedkov máme v dnešnej dobe okamžite prístup k informáciám od tých, ktorí sa havárie zúčastnili.

 

Neskôr sa na internet dostali aj fotky ďalších cestujúcich, čo len potvrdzuje tvrdenie, že doba, v ktorej žijeme dnes, je založená na zdieľaní. Stala sa z nás komunita, v ktorej za novinkami stoja normálni ľudia. Vyzerá to tak, že po tom, ako sa dostaneme do bezpečia, veľmi radi fotíme to, čo sa nám stalo.

Zdroj: AllThingsD via PhoneArena