Úvod Novinky Aplikácie Majitelia Android zariadení platia za aplikácie menej, než majitelia iOS zariadení. Pffff,...

Majitelia Android zariadení platia za aplikácie menej, než majitelia iOS zariadení. Pffff, samozrejme!

11

Najnovšia štúdia pochádza od spoločnosti Flurry a tvrdí, že majitelia Android zariadení nie sú nič viac, než držgroši. Naša odpoveď? Samozrejme! Ale dôvod je úplne iný, než by ste si mohli myslieť.

Čo štúdia nezohľadnila je celkový trend, ktorými sa uberajú Android aplikácie a hry. Áno, je pravda, že priemerná cena Android aplikácie je $0.06, zatiaľ čo jej iOS verzia stojí v priemere $0.19. Je teda jasné, že vývojári Android aplikácií pochopili, čo chcú ich používatelia. Čím lacnejšie, tým lepšie.

cenaaplikacii

Ako príklad si môžeme zobrať populárnu aplikáciu WhatsApp. Keď ju v roku 2009 sprístupnili pre iOS, prilepili na ňu cenovku $0.99. Pri Androide to bol však celkom iný príbeh. Tam totiž zvolili model predplatného, vďaka ktorému ste aplikáciu používali celý rok zdarma a až po roku zaplatili poplatok $0.99. Model, ktorý bol použitý pri Androide sa pravdepodobne vyplatil, keďže WhatsApp je od minulého týždňa zadarmo aj pre iOS zariadenia.

Spotrebitelia sa vyjadrili jasne, za aplikácie platiť nechcú a radšej si vytrpia pár reklám, či platený obsah priamo v aplikácii, či hre. Podľa štúdie to však vyzerá tak, že tomuto trendu zatiaľ prepadli len majitelia Android zariadení.

Veľa ľudí, ktorí túto situáciu kritizujú, zatiaľ čo v rukách držia skvost Steva Jobsa, si musia uvedomiť, že Android je úplne iný ekosystém. Apple produkty sú výlučne high-end, možno nie špecifikáciami, no cenou určite. Netvrdím, že nie sú vyladené alebo že by Vám na tom 4 palcovom telefóne niečo sekalo. Tvrdím len, že sú drahšie, než väčšina Android zariadení.

Na druhej strane tu máme mladých ľudí, z ktorých veľa nemá prístup ku kreditnej karte a radi sú aj za tých pár eur kreditu, ktoré im mama raz mesačne nabije. Je preto jasné, že si stiahnu verziu zdarma, poprípade spravia to, za čo by si zaslúžili dostať po prstoch. Zapirátia na nepekných weboch.

Na tom, že niekto preferuje aplikáciu, ktorá je zadarmo s reklamami teda nevidím nič zlé. Čo na to však hovoríte Vy? Máte na túto situáciu iný názor? Dajte nám vedieť v komentároch

Zdroj: Flurry via Phandroid