Úvod Neprehliadnite vlavo Canonical potrebuje na výrobu Ubuntu Edge smartfónu 32 miliónov dolárov. Prispejte na...

Canonical potrebuje na výrobu Ubuntu Edge smartfónu 32 miliónov dolárov. Prispejte na najvýkonnejší smartfón planéty

10

Včera sme Vám priniesli prvé informácie a snímky o pripravovanom smartfóne Ubuntu Edge, ktorý bude bežať na operačnom systéme Ubuntu optimalizovanom pre dotykové zariadenia a Androide vrámci dual boot funkcie. Vybavený bude naozaj špičkovým hardvérom.

Aj keď fotoaparát a displej nie je žiadnou senzáciou a podobné má väčšina súčasných smartfónov, pozornosť na seba strháva pamäť RAM, interné úložisko, či procesor, ktorý bude podľa spoločnosti Canonical viac jadrový a najrýchlejší vôbec. Výrobcu, takt alebo pomenovanie čipu však neuviedla.

Špecifikácie

  • Operačný systém Ubuntu/Android (dual boot)
  • Plná integrácia s Ubuntu PC
  • Najrýchlejšie viac jadrové CPU, 4 GB RAM, 128 GB interná pamäť
  • 4,5 palcový 1280 x 720 HD displej
  • 8 Mpix zadná a 2 Mpix predná kamera
  • Dual-LTE, WiFi, Bluetooth 4, NFC
  • GPS, akcelerometer, gyroskop, proximity senzor, kompas, barometer
  • Stereo reproduktory, aktívne potláčanie hluku
  • MHL konektor, 3,5 mm jack
  • Silicon-anode Li-Ion batéria
  • Rozmery: 64 mm x 9 mm x 124 mm

Ubuntu Edge promo video

[fve]http://youtu.be/fFN4k-AFEbw[/fve]

32 miliónov dolárov

To je presná suma, ktorú chce spoločnosť Canonical vyzbierať od verejnosti a chce to stihnúť presne za jeden mesiac. Vďaka tejto sume dokáže vyrobiť 40 000 kusov zariadenia, ktoré bude podľa slov spoločnosti medzi smartfónmi niečo ako Formula 1 medzi automobilmi.

Canonical-Ubuntu-Edge-front-back-title-640x322-1

edge-2

V čase písania tohto článku je už vyzbieraných 3,244,624 dolárov a suma slušne stúpa, takže kampaň má nabehnuté na pozitívny výsledok. Ak chcete prispieť alebo si smartfón dokonca pred-objednať existuje viacero možností.

20 dolárovým príspevkom jednoducho podporíte projekt a získate prístup k diskusiám a všetkým aktualizovaným novinkám týkajúcich sa projektu.

600 dolárovým príspevkom môžete získať samotný Ubuntu Edge smartfón, no cena je zvýhodnená a platí do dnešného dňa, 23. júla do 16 hodiny britského času, čiže do 17 hodiny toho nášho. Ináč môžete zariadenie získať za 830 dolárov s tým, že doručenie Vás bude stáť ďalších 30 dolárov. Bezplatné doručenie je k dispozícii len pre USA a Anglicko. Rozposielanie zariadení majiteľom je naplánované na máj 2014.

Za úctyhodný 10,000 dolárový príspevok dostanete jeden z prvých 50-tich smartfónov, ktoré zídu z výrobnej linky a ako bonus dostanete e-mailové kontakty priamo na konštruktérov a dizajnérov zariadenia, bezplatné doručenie zariadenia do celého sveta či VIP pozvánku na podujatie, kde bude smartfón oficiálne predstavený.

Vrcholom možností je 80 000 dolárová injekcia, ktorá má za úlohu prilákať hlavne podniky a vývojárske subjekty, ktoré získajú 100 kusov Ubuntu Edge smartfónu a úzku spoluprácu s IT riaditeľom a manažérmi projektu Ubuntu pre Android.

Ak chcete symbolicky prispieť, predobjednať si zariadenie alebo ak sa len chcete pozrieť aká suma sa už vyzbierala, navštívte tento odkaz.

Ubuntu Edge je fascinujúce zariadenie vzhľadom na nekonvenčný spôsob financovania, operačný systém a špecifikácie. V technologických komunitách už teraz spôsobil rozruch a ten bude určite pokračovať.

Do akej miery Ubuntu Edge zaujal Vás? Zdôverte sa nám v komentároch.

[fve]http://youtu.be/EtNhlVn3ETQ[/fve]

[fve]http://youtu.be/eQLe3iIMN7k[/fve]

Zdroj: androidauthority.com