Úvod Novinky Google 3,000 ppi displej v Google Glass? Nič nie je nemožné

3,000 ppi displej v Google Glass? Nič nie je nemožné

2

Keď budú inteligentné okuliare Google Glass konečne na trhu, budú podliehať podobnému životnému cyklu ako naše smartphony. To znamená, že každý rok Google predstaví novú a vylepšenú verziu. Ak si porovnáte vlajkovú loď z roku 2010 a 2013, rovnaké majú skutočne len meno.

Ako príklad si môžeme zobrať displej. Google Glass momentálne používa displej s rozlíšením 640 x 360 pixelov, čo vôbec nie je zlé. Kórejská firma RAONTEC si však myslí, že to nestačí. Práve ohlásili a začali rozposielať testovacie kusy s označením RDP500H, ktoré zvládajú zobraziť rozlíšenie 1280 x 720, čo sa na tak malom displeji premietne do hodnoty ppi až 3,000. Spotreba takéhoto displeja je 150 miliwattov.

Možno si myslíte, že to tak trochu prepískli, no v dnešnej ére megapixelov a hodnôt ppi, ktoré sú skutočne nerozoznateľné by s Vami marketingové oddelenie rozhodne nesúhlasilo.

Google Glass momentálne nevyzerá najpríťažlivejšie a rád vidím, že technológia nespomaľuje, ba naopak zrýchľuje. O pár rokov sa na prvý predajný kus Glass obzrieme a začneme sa smiať.

Zdroj: AndroidBeat