Úvod Novinky Samsung Galaxy S4 Mini: Minuloročné zariadenie s tohtoročným systémom

Samsung Galaxy S4 Mini: Minuloročné zariadenie s tohtoročným systémom

8

Nový Samsung Galaxy Mini nie je zrovna drobček, no oproti svojmu staršiemu súrodencovi, Galaxy S4 určite pôsobí tak, ako by mal ešte o centimeter či dva povyrásť. Ide totiž o 4.3 palcové zariadenie s qHD rozlíšením, 1.7GHz procesorom, 8GB pamäťou, 2GB RAM (LTE model) alebo 1.5GB (3G model), 8MPx zadným fotoaparátom a 1.9MPx predným fotoaparátom. Nechýba mu ani Bluetooth 4.0, WiFi N, GPS a najnovší Android 4.2.2 Jelly Bean.

Malý Galaxy S4 Mini sa začne predávať aj v Európe, no zatiaľ sa nevie kedy presne a dokonca nie je známa ani jeho cena, no tú by sme predpokladali niekde pod hranicou 400€. Zaujímavým faktom je to, že Samsung sa rozhodol použiť rozlíšenie qHD (960 x 540), čo je v dnešnej dobe považované za rozlíšenie minulosti. To isté platí aj o dvoj-jadrovom procesore, ktorý sa bude musieť popasovať so všetkými funkciami Android 4.2.2 a TouchWiz Nature UX.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=UU60o55QG_Yabb1nelfSGO0w&v=tdOLd_AfjSI[/fve]

Samozrejme, že megapixely a gigahertzy nie sú všetko a preto som presvedčený o tom, že novinka od Samsungu bude sláviť úspech, nie len na Slovensku. Či už nechcete investovať toľko peňazí do Galaxy S4 alebo jednoducho máte malé ruky, či neobľubujete veľké displeje, Galaxy S4 Mini je tu pre Vás. Ak sa však rozhodujete pre kúpu 4.3 palcového zariadenia, odporúčal by som Vám počkať na HTC One Mini.

[nggallery id=303]

Fotografie: Phandroid
Zdroj: Phandroid