Úvod Aplikácie Používate Falcon Pro pre prezeranie Twitteru? Čoskoro už možno nebudete môcť

Používate Falcon Pro pre prezeranie Twitteru? Čoskoro už možno nebudete môcť

2

Twitter sa mi osobne veľmi páči. Som si vedomý toho, že na Slovensku, či v Českej republike možno nie je veľmi obľúbený, no ako webová služba je pre mňa nenahraditeľný. Twitter by som v žiadnom prípade nenazval ako sociálnu sieť, keďže ho nepoužívam pre podobný účel ako Facebook. Väčšina ľudí na Twitteri len sleduje a číta to, čo hovoria ostatní ľudia.

Twitter svoju púť začal pomocou niekoľkých API, vďaka ktorým mohli pripraviť aplikáciu ktokoľvek sa na to cítil. Tieto API sa počas rokov stali veľmi striktnými pravidlami, z čoho najvážnejší prípad je rozhodne pravidlo „tokenov.“ Vývojári tretích strán, ako napríklad Joaquim Vergés, ktorý stojí za Falcon Pro môžu mať maximálne 100,000 ľudí, ktorí používajú ich aplikácie pre prezeranie Twitteru.

 

Joaquim Vergés sa dnes ráno prebudil do nepekného rána, keďže ho v schránke čakal email od Twitteru, v ktorom mu rázne pripomenuli, že jeho aplikácia dosiahla 100,000 použitých tokenov. Joaquim tieto tokeny opäť zresetoval, čo znamená, že sa do aplikácie musíte znovu prihlásiť aby sa Vám ušiel ďalší, no ani to nestačilo. Falcon Pro je totiž aplikácia, ktorú piráti zo západných štátov milujú viac, než čokoľvek iné.

Falcon Pro musel byť teda z Google Play stiahnutý a jeho vývojár teraz rozmýšľa ako by oklamal tak prísny systém, ktorý zaviedol Twitter. Druhá alternatíva je pre užívateľov samozrejme používanie oficiálnej Twitter aplikácie, ktorá nepodlieha systému tokenov.

Zdroj: Twitter via AndroidBeat