Úvod Konkurencia Apple Apple poráža Samsung na súde v Japonsku, za všetko môžu vizuálne efekty...

Apple poráža Samsung na súde v Japonsku, za všetko môžu vizuálne efekty pri používaní displeja

1

História sa opakuje, dvaja odvekí rivali, Apple a Samsung, si to opäť rozdali pred súdom, no tentokrát v Japonsku. Víťazom sa však stalo americké jabĺčko z Kalifornie. Údajne tak malo dôjsť k porušovaniu patentov na vizuálne efekty pri používaní dotykového displeja v niektorých Samsung smartfónoch a tabletoch, uvádza vo svojom článku web bloomberg.com.

Súd v Tokyu rozhodol, že kórejsky Samsung svojimi výrobkami opäť porušuje niektorý z patentov vo vlastníctve spoločnosti Apple. Má ísť o tzv. vizuálne efekty, ktoré užívateľ vidí na displeji v prípade, ak sa dostane na koniec napr. dokumentu, ktorý má v danom mobilnom zariadení, tvrdí Apple v žalobe. Možné škody ešte neboli zatiaľ súdom vypočítané.

Zaujímavosťou však je, že sa nejedná o jedinú súdnu ťahanicu týchto dvoch gigantov v krajine vychádzajúceho slnka. Okresný súd v Tokyu totižto odmietol vo februári pozastaviť, na žiadosť Samsungu, predaj zariadení iPhone a iPad v Japonsku. Podobný prípad sa stal aj pri pokuse o žalobu Apple proti jej rivalovi, kde v auguste odmietol sudca Tamotsu Shoji obviniť Samsung smartfóny, tablety z porušovania patentu na synchronizáciu hudby a videa so servermi.

Podobné patentové súboje na súdoch majú i pozitívnu stránku, a tou je obrovský marketing, pretože sa tak stávajú tieto dve obrovské spoločnosti terčom pozornosti veľkého množstva spravodajských web stránok po celom svete.

Zdroj: Bloomberg.com
Foto: cdn.arstechnica.net