Úvod Novinky Google Android 5.0 Key Lime Pie už koncom októbra, optimalizovaný bude pre zariadenia...

Android 5.0 Key Lime Pie už koncom októbra, optimalizovaný bude pre zariadenia s 512+ MB RAM

6
Redaktori servera VR-Zone dostali zaujímavé informácie od ich zdrojov, ktoré potvrdili, že Android 5.0 bude predstavený koncom októbra.

Android-OS-verzie

Na Google I/O sa tešilo veľa ľudí a to z dvoch hlavných dôvodov. Tešili sa na nový Android a na nové zariadenie (napríklad nový Nexus 7). Skutočnosťou sa nestala ani jedna možnosť. Kedy teda vyhľadávací gigant predstaví novú verziu populárneho operačného systému?

Najnovšie informácie od zdrojov, ktoré majú k novému Androidu najbližšie tvrdia, že nextgen operačný systém pod označením Android 5.0 Key Lime Pie príde na trh už koncom októbra. Nezabúdajte, že október je aj mesiac, pre ktorý je okrem iného naplánované aj predstavenie Motorola X Phone a pravdepodobne aj predstavenie nového Nexus 5 a Nexus 10, no za to by som do ohňa ruku nedával.

android-key-lime-pie

O novej verzii operačného systému vieme ešte niekoľko zaujímavých detailov. Android 5.0 bude vysoko optimalizovaný, čo znamená, že bežať by mal aj na zariadeniach s 512 MB RAM. Posledná verzia Androida, ktorá podporovala len 512 MB bol Android 2.3 Gingerbread ešte v roku 2010. Pravdepodobne ide o odpoveď na neustále útoky na fakt, že Android nie je dostatočne optimalizovaný. Ak optimalizovať dokáže Apple a Microsoft, prečo by to nezvládol aj Google?

Október sa nezastaviteľne blíži a my sa už teraz nevieme dočkať na to, čo všetko nová verzia najpopulárnejšieho mobilného operačného systému prinesie. Čo by ste v Android 5.0 chceli vidieť Vy?

Zdroj: VR-Zone