Úvod Aplikácie Ženský kútik Android aplikácií 3

Ženský kútik Android aplikácií 3

0

Máj – lásky čas. A čo je veľkým dôkazom lásky? Svadba! A že jej naplánovanie prináša obrovský stres je jasné, preto každá pomoc, dobrá pomoc.

Our Wedding Planner je aplikácia veľmi nápomocná pre nevesty. (Nebudeme si predsa klamať, ženích v tom zohráva rolu, až keď príde načas do kostola.) Jedná sa o tzv. plánovač našej svadby.

Pri prvom spustení aplikácie je potrebné vyplniť dátum Vašej svadby a predpokladaný rozpočet. Po zadaní údajov sa zobrazí hlavné menu a v spodnej časti informácia o počte dní do svadby. Odpočítavanie dní je možné meniť aj na mesiace, hodiny a aby stresu nebolo  málo, tak aj na minúty a sekundy.

Hlavné menu má 4 zložky: Zoznam úloh, Zoznam hostí, Rozpočet a Zoznam dodávateľov.

Zoznam úloh zahŕňa všetky potrebné veci, ktoré treba zariadiť. Jednotlivé položky sú rozdelené do samostatných kategórií, napr. kategória „Oblečenie“ obsahuje svadobné šaty, ženíchov oblek, doplnky… Okrem prednastavených kategórií a úloh je možné dopĺňať osobitné zoznamy,  respektíve ich meniť či odstrániť. Aplikácia je v angličtine, avšak zoznamy si môžeme tvoriť vlastné, takže písať môžeme po slovensky. Ako veľké plus vnímam možnosť priradiť dátum, nastaviť pripomenutie, cenu a poznámku ku každej úlohe v zozname. Ak máme úlohu splnenú, jednoducho ju „odfajkneme“.

1 2 3

Ďalšia zložka hlavného menu je „Zoznam hostí“. Ten si kompletne celý tvoríme sami. Zadávame jednotlivých hostí, ku každému priradzujeme typ hosťa (družička, družba, hlavná družička…), označíme informáciu o pozvánke (poslaná, čaká sa na odpoveď, prijatá odpoveď), pripíšeme k hosťovi partnera a stôl, kde bude sedieť. Pre väčšiu prehľadnosť je možné prezerať zoznam hostí na základe zvoleného kritéria, napr. podľa abecedy, stolov, zaslaných objednávok… Zoznam hostí sa dá exportovať aj z e-mailu.

4 5 6 7

Rozpočet je najmenej príjemná, avšak nevyhnutná vec týkajúca sa svadby. K jednotlivým kategóriám je priradená suma z rozpočtu. Suma je automaticky vypočítaná zo zoznamu úloh, ak sme k jednotlivým položkám pripisovali ceny.  Rozpočet na svadbu je možné kedykoľvek meniť. Vďaka možnosti zobrazenia grafu prehľadne vidíme, aká kategória koľko zaberá v našom rozpočte.

Dodávatelia sú poslednou položkou z hlavného menu. Tvoríme zoznam všetkých dodávateľov s konkrétnymi menami, telefónnymi číslami, poznámkou, zaradíme dodávateľa do kategórie a môžeme ho pridať do kontaktov v telefóne.

Aplikácia je veľmi prehľadná a jednoduchá na používanie. Dokáže ušetriť čas a nejednej neveste pomôže uľahčiť svadobnú prípravu. A možno sa vďaka tomu pridá aj ženích k plánovaniu ich „Veľkého dňa“.

[app]com.wepala.weddingplan[/app]