Úvod Aplikácie Toto si musíte pozrieť: Ovládanie svetiel a domáceho kina len pomocou hlasu

Toto si musíte pozrieť: Ovládanie svetiel a domáceho kina len pomocou hlasu

1

Futuristický dom ako v rozprávke „The Jetsons“ nebudeme mať asi nikdy, no to nás samozrejme nemusí zastaviť v skúšaní aspoň čiastočnej automatizácie našich domácností. Príkladom toho je američan Doug Gregory s jeho obývacou izbou, ktorá pripomína USS Enterprise. Všetko to, čo uvidíte vo videu dosiahol pomocou elektronických ovládačov a aplikácie Tasker.

[fve]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RjTj0ymhbBw[/fve]

Keď nepočítame domáce kino a smartphone (Nexus 4) tak to Douga celé stálo $300 čo je v prepočte niečo okolo €230, no pravdepodobne to je tým, že pracuje pre predajcu takéhoto tovaru. Cena pre obyčajného smrteľníka sa bude pohybovať od €300 vyššie. Vo videu bol použitý ovládač Mi Casa Vera VeraLite, ktorý stojí $179,95, IR blaster a 4 Z-Wave vypínače, ktoré stoja po $50.

Najzložitejšou časťou projektu je samozrejme samotný software, ktorý závisí od rôznych aplikácií. Ako by ste si mohli myslieť, tak šikovný Tasker je srdcom operácie, zatiaľ čo použité boli aj rôzne pluginy, ako napríklad AutoVoice a AutoRemote.

Nastavenie celého systému je pre začiatočníka veľmi obtiažne, no je pekné vidieť ako by raz mohla fungovať bežná domácnosť. Pridajte si do rovnice prichádzajúce inteligentné okuliare Google Glass, či koncept inteligentných hodiniek, ktoré chystá Apple, Google, LG a Samsung a okamžite sa premiestnite do vízie našich pradedov z minulého storočia.

Zdroje: YouTube, Reddit via AndroidPolice