Úvod Neprehliadnite vlavo NVIDIA Tegra 4 nakopala Snapdragon. AnTuTu skóre 32150

NVIDIA Tegra 4 nakopala Snapdragon. AnTuTu skóre 32150

5

Najnovšie čipy v podaní spoločnosti Qualcomm s označením Snapdragon sa tešia veľkej pozornosti, pričom napríklad Snapdragon 600 môžeme nájsť v top smartfóne Galaxy S4.

Tento čip so sebou nesie poriadnu dávku výkonu nehovoriac o tom, že ešte silnejšia verzia s označením 800 sa pomaly ale isto blíži k masovej produkcii a následnom trhovom využití.

nvidia-project-shield-antutu-tegra-4-benchmark

Nezabúdajme však na NVIDIU. Aj keď výrobcom ich nová Tegra 4 príliš nevonia a záujem o ňu prejavili zatiaľ iba Toshiba a ZTE, čip má ale podstatné využitie v zariadení s názvom Project Shield. Jedná sa o špičkovú hernú konzolu, ktorá je osadená práve čipom Tegra 4 so 72 GPU jadrami, a ktorej výpočtový výkon má zabezpečiť bezproblémový chod tých najnáročnejších Android hier vôbec.

NVIDIA Project SHIELD demo

[fve]http://youtu.be/93L_lo-s5rU[/fve]

Niekto, kto má k tejto hernej konzole blízko ju podrobil testom v populárnej benchmark aplikácií AnTuTu a výsledkom bolo impozantné skóre 32150. Qualcomm Snapdragon 600 v Galaxy S4 dosahuje skóre niekde okolo 25 000 bodov, treba však povedať, že Galaxy S4 pracuje s 1080p zobrazovaním a Project Shield so štandardom 720p.

[app]com.antutu.ABenchMark[/app]

Každopádne rozdiel 7000 bodov je markantný a výkonnostné súboje výrobcov zrejme nikdy neutíchnu.

Zdroj: phonearena.com