Úvod Aplikácie Gmail dostal veľkú aktualizáciu, umožní roztriedenie pošty

Gmail dostal veľkú aktualizáciu, umožní roztriedenie pošty

8

Google v posledných mesiacoch pracoval na spôsobe, ktorý by nám pomohol pri všetkej tej obdržanej pošte, ktorou sú naše schránky priam zavalené. Včera oficiálne ohlásil aktualizáciu pr webovú ako aj mobilnú verziu Gmail, ktorá má tento problém raz a navždy vyriešiť. Aktualizácia totiž prináša záložky, do ktorých sa pošta automaticky roztriedi podľa toho, od koho pochádza.

Základné kategórie sú nasledovné:

  • Hlavné
  • Sociálne siete
  • Propagácie
  • Aktualizácie
  • Fóra

Novinka teda ponúka až päť nových záložiek, no tie sa dajú vypnúť/zapnúť podľa potreby, keďže nie všetci z nás ich potrebujú zapnuté všetky. Okrem toho samozrejme môžete presúvať správy medzi záložkami, čím sa Google naučí kam má podobnú správu nabudúce zaradiť. Ak by ste chceli označiť správu v jednom z priečinkov ako dôležitú a tým ju zobraziť aj v hlavnej záložke, jednoducho jej priraďže malú hviezdičku.

Aktualizácia sa objaví aj v mobilnej verzii Gmail pre Android a to do pár týždňov. Nová aplikácia záložky zobrazí v bočnom menu pomocou ktorého sa budete môcť prekliknúť do jednotlivých kategórií.

Osobne sa mi nová aktualizácia páči, je to akoby Gmail dostal premenu pomocou čarovnej Google paličky a tým získal o pár „IQ“ bodov naviac.

Ak by ste si chceli novinku zapnúť, vo Vašej schránke kliknite na ozubené koliesko vpravo hore a niektorí by tam mali mať možnosť „Konfigurovať priečinok doručenej pošty.“

Čo na to hovoríte? Vyskúšali ste to už? Páči sa Vám nový spôsob triedenia doručenej pošty alebo si túto funkciu zatiaľ nezapnete?

via AndroidCentral