Úvod Smartphony Dohady @evleaks: Nový tabletfón so značkou HTC na obzore

@evleaks: Nový tabletfón so značkou HTC na obzore [Dohady]

1

Medzi Androiďákmi obľúbený Twitter profil @evleaks, ktorý sa už postaral o zopár uniknutých fotografií a informácií mobilných zariadení, zverejnil pred pár hodinami opäť niečo zaujímavé. Tentokrát sa tak dostáva medzi nás neoficiálny detail o zaujímavom veľkom smartfóne, no zároveň malom tablete, nesúcom taktiež zatiaľ neoficiálne označenie HTC T6 a disponujúcím obrovským 5.9-palcovým displejom.

Snímka obrazovky 2013-05-31 o 8.15.28

Tabletfón HTC T6 (One Max) by mal predstavovať hlavného konkurenta pre populárny Galaxy Note od Samsungu, proti ktorému sa momentálne nestavia priveľa súperov. Spoločnosť HTC má preto obrovskú šancu, s touto neoficiálnou novinkou, využiť pomaličky sa plniaci priestor na spotrebiteľskom trhu.

Model T6 podľa špekulácií údajne prinesie spomínaný obrovský displej (5.9-palca) s rozlíšením 1080p, 4-jadrový procesor s frekvenciou 2.3GHz (Snapdragon 800?), 2GB RAM, 16GB internej pamäte (+ slot pre microSD karty?), 3300 mAh batériu, samozrejmosťou má teda byť aj netradičný UltraPixel fotoaparát na zadnej strane a neodhalená verzia operačného systému Android: Key Lime Pie, resp. ďalšie aktualizačné pokračovanie s označením Android 4.3. Tie najväčšie špekulácie hovoria aj o snímači odtlačkov prstov, čo má slúžiť ako moderný spôsob zabezpečenia smartfónu pred neoprávneným prístupom cudzích osôb. Tento snímač má byť umiestnený na zadnej strane mobilného zariadenia, pre pohodlné a praktické používanie.

Pri tak veľkom displeji však nebude na škodu ani alternatíva inteligentného stylusu S Pen, o ktorej je na zahraničných Android portáloch veľká diskusia. Či sa ho teda rozhodnú inžinieri a manažéri v spoločnosti HTC nakoniec k záhadnému zariadeniu T6 pribaliť a integrovať do konštrukcie, uvidíme až pri oficiálnom predstavení, očakávaného toto leto/jeseň.

Zdroj: @evleaks, theunlockr.com, androidpolice.com
Obrázok: @evleakstheunlockr.com