Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung pracuje na technológii snímania odtlačkov prstov pre smartfóny

[Dohady] Samsung pracuje na technológii snímania odtlačkov prstov pre smartfóny

1

Súčasné smartfóny sa rýchlo vyvíjajú čo do veľkosti obrazovky, rýchlejšieho procesora či lepšieho fotoaparátu. Bezpečnosť však zostáva na viac, menej rovnakej úrovni.

Najdokonalejšou ochranou je asi zámok obrazovky v prevedení PIN kódu, no nie každému sa chce znovu a znovu zadávať kód hlavne keď smartfón každú chvíľu chytáme do ruky. Preto tí lenivejší používajú tzv. vzor respektíve iba klasický lockscreen.

Podľa najnovších špekulácii z dielní kórejského giganta by mohli byť budúce smartfóny s logom Samsung vybavené zatiaľ nešpecifikovaným druhom technológie na snímanie odtlačkov prstov. Jednou z možností je snímač odtlačkov umiestniť do niektorého z tlačidiel napr. pod displejom alebo snímať priamo pomocou dotyku displeja.

fingerprints (1)

Bezpečnosť smartfónov a tabletov by tak dostala nový rozmer a v prípade straty alebo krádeže zariadenia by ste sa nemuseli báť o svoje citlivé dáta alebo tak dokážete zabrániť svojej manželke alebo priateľke aby si prečítala kompromitujúce sms správy zatiaľ čo Vy spíte.

nn

Tiež nie je žiadnym tajomstvom, že s bezpečnosťou vo forme odtlačkov prstov sa pohráva aj Apple. Kto svoj finálny produkt uvedie na trh ako prvý a kto koho zažaluje kvôli patentom sa necháme prekvapiť.

zdroj: androidauthority.com