Úvod Aplikácie Wolfram Alpha: Na Google Play sú nové aplikácie, ktoré Vám pomôžu s...

Wolfram Alpha: Na Google Play sú nové aplikácie, ktoré Vám pomôžu s algebrou a ďalšími počtami

3

Ak sa vo svojom každodennom živote bežne stretávate so zložitejšou matematikou (čítaj všetko zložitejšie ako mocniny a odmocniny), tak je dosť možné, že ste sa stretli so službou Wolfram Alpha. Najnovšie aplikácie od tímu, ktorý spravuje Wolfram Alpha sa sústreďujú na to, aby boli Vám čo najviac pomohli pri písaní úloh. Noví asistenti pre algebru, integrácie, derivácie a iné zaujímavé názvy Vám pomôžu úlohu napísať rýchlejšie, než by ste to napísali pomocou využitia starého dobrého mozgu.

1 2 3

4 5

Obe aplikácie majú užitočnú domácu obrazovku, kde nájdete odkazy na funkcie, ktoré budete potrebovať. Aplikácia s algebrou dokáže vypočítať rovnice, rozložiť mnohočleny, atď. Aplikácia Vám teda pomôže či už so stredoškolskou ako aj univerzitnou matematikou. Aplikácia zaoberajúca sa počtami Vám pomôže s funkciami, či integrálmi. Obe verzie majú do seba zabudované špeciálne klávesnice, ktoré obsahujú všetky symboly, ktoré budete potrebovať pre zadávanie dát.

6 7 8

9 10

Aplikácia Calculus Course Assistant stojí niečo vyše troch eúr, zatiaľ čo Algebra Course Assistant stojí len €1,52. Ide o aplikácie, ktoré Vám pomôžu a z Vášho smartphonu spravia skutočne „inteligentný telefón“.

[app]com.wolfram.android.algebra[/app]

[app]com.wolfram.android.calculus[/app]

Zdroj: Google Play (Calculus), Google Play (Algebra) via AndroidPolice