Úvod Novinky Samsung chce v roku 2013 predať 500 miliónov zariadení

Samsung chce v roku 2013 predať 500 miliónov zariadení

1
Najväčší výrobca Android smartphonov si stanovil cieľ, ktorý je vyšší, než cieľ akéhokoľvek iného výrobcu. Predať chce totiž 500 miliónov zariadení.

Samsung si pre rok 2013 stanovil poriadne vysoký cieľ – predať chce neuveriteľných 500 miliónov kusov zariadení, čo je obrovský nárast zo 420 miliónov, ktoré predali minulý rok. Informácia pochádza z taiwanského servera DigiTimes.

Samsung prestal oznamovať, koľko zariadení predal každý štvrťrok a tak je odhad toho, koľko ich predá za celý rok oveľa nepresnejší. Kórejská spoločnosť však používa niekoľko výrobcov displejov pre ich low a mid-range zariadenia a vyzerá to tak, že dnešný odhad pochádza priamo od nich. Jeden dodávateľ displejov, čínsky BOE dodáva až 10 miliónov panelov každý mesiac.

V zariadeniach, ktoré sú cenovo dostupnejšie Samsung používa tradičné LCD displeje, zatiaľ v čo ich výkonnejších a zároveň aj drahších zariadeniach spoločnosť používa ich vlastnú AMOLED technológiu. Displeje pre high-end zariadenia však odberá aj od Sharp a Japan Display.

Zdroj: DigiTimes via PhoneArena