Úvod Novinky Google Príjem Google za prvý kvartál je dychberúci – €10.7 miliardy

Príjem Google za prvý kvartál je dychberúci – €10.7 miliardy

3

Google svoj nový fiškálny rok začal veľmi dobre a CEO Larry Page je právom hrdý, „Zaznamenali sme výborný začiatok roka 2013 s príjmom €10,7 miliardy, čo je o 31% viac, než minulý rok.“ Okrem toho sa chcel podeliť aj o informácie ohľadom mobilného vyhľadávania na Androide a samozrejme nezabudol ani na Motorolu.

Poďme si však zrekapitulovať ich finančné výsledky – Google zaznamenal príjmy vo výške $13,79 miliardy s 25% operačným ziskom, teda $3.48 miliardy. Čistý zisk činí slušných $3.35 miliardy, čo je oproti $2.89 miliardy viac než slušný nárast.

Čo sa týka Androidu, Larry Page si je vedomý toho, že Google Play je jeho najdôležitejšou súčasťou a pozitívne zhodnotil aj jeho nový dizajn.

„Výdrž batérie je skutočným problémom pre väčšinu ľudí… nemali by ste so sebou nosiť baterku navyše len aby sa Vám mobil nevybil do večera. Ak Vám Vaše dieťa obleje displej tabletu, nemalo by sa mu nič stať a keď Vám mobil spadne, nemal byť sa rozbiť,“ povedal Larry Page.

Nové smartphony, na ktorých momentálne pracuje Motorola by pravdepodobne mali disponovať tými vlastnosťami a Page je z nich nadšený. Okrem iného sa mu páči aj pokrok AdWords, Gmailu a Google Fiber.

Larry Page sa nevyhol ani budúcnosti v podobe Google Glass a povedal, že o niekoľko rokov nám príde divné, že sme si najnovšie technologické novinky museli dávať do vrecka a nie na seba.

Ak by ste si chceli prečítať originálne vyjadrenie, to nájdete tu, zatiaľ čo finančný výpis nájdete tu.

Zdroj: Google via GSMArena