Úvod Výrobcovia LG Ohybné displeje od Samsungu budú meškať

Ohybné displeje od Samsungu budú meškať

1
Ak sa tešíte na éru displejov, ktoré budete vedieť ohýbať, tak Vás pravdepodobne sklamem, keďže si budete musieť ešte nejaký ten čas počkať. Juhokórejská spoločnosť totiž opäť narazila na technický problém.

Podľa správy z kórejských novín ETNews má Samsung problémy s kvalitou ohybných displejov. Problém má mať spojitosť s procesom obalenia citlivých OLED, ktoré ich má chrániť voči kyslíku a vlhkosti. Spoločnosť bola nútená vyhľadať náhradu za technológiu obaľovania s ktorou prišla firma Vitex System.

Pre Samsung to teda rozhodne nie sú dobré správy, keďže ich hlavný rival v Kórei, LG je každým dňom bližšie a bližšie k začatiu výroby ohybných displejov, na ktorých taktiež pracujú. Nemôžeme prehliadnuť ani fakt, že výskum v LG podporuje aj kórejská vláda.

Prvé zariadenia s ohybnými displejmi sa podľa starých informácií mali na trhu objaviť už koncom tohto roka, no teraz o tom silno pochybujeme. Nevhodný proces obaľovania spôsobil, že si na novú generáciu displejov budeme musieť počkať o niečo dlhšie, než v čo sme dúfali.

Zdroj: ETNews via AndroidAuthority