Úvod Novinky Nvidia spustila Battlefield 3 na Tegra 5

Nvidia spustila Battlefield 3 na Tegra 5 [VIDEO]

0

Väčšina Android smartphonov v západných krajinách tento rok pobeží na čipoch od Qualcommu a to vďaka ich novej rade Snapdragon 200, 400, 600 a 800. Budúci rok by však mal byť úplne iný. Nvidii sa konečne podarilo integrovať LTE modem do svojho čipu, Tegra 4i, ktorý je pre amerického spotrebiteľa veľmi dôležitý. Podľa všetkého ich 3G sieť za veľa nestojí a tak sú nútení používať LTE.

Tento týždeň sa stretli predstavitelia Nvidia a jej investori na Annual Investor Day, kde CEO Nvidia, Jen-Hsun Huang ukázal, čoho je schopný čip pod prezývkou „Logan“. Aby výkon nového čipu ukázal v plnej jeho kráse, pre demo si vybrali Battlefield 3. Logan je prvým mobilným čipom od Nvidia, ktorý disponuje architektúrou Kepler, ktorá podporuje DirectX 11.

Demo je bez akýchkoľvek pochýb úžasné, no čip Tegra 5 nebude prístupný ešte minimálne jeden rok. Momentálne sa stála čaká na Tegra 4, Project Shield a Tegra 4i.

Budúci rok bude pre mobilné hry rozhodne dôležitý, keďže Nvidia sa rozhodla pomaly ale isto obe platformy, mobilnú aj desktopovú pomaly ale isto spojiť do jednej. Čo na to hovoríte?

Zdroj: AndroidAndMe via bf-blog