Úvod Novinky Nového dodávateľa čipov po Apple hľadá už aj Samsung, vyrábajú príliš veľa...

Nového dodávateľa čipov po Apple hľadá už aj Samsung, vyrábajú príliš veľa zariadení

0

Apple už nie je jedinou spoločnosťou, ktorá hľadá novú firmu pre dodávanie čipov. Podľa zdrojov kórejský gigant nedokáže vyprodukovať dostatok čipov aby zasýtil dopyt po ich smartphonoch a tabletoch. Samsung vyrába veľké množstvo DRAM a NAND flash čipov, čo znamená, že ak by si zobrali čipy z vlastnej výroby, odstrihli by od zdroja ostatné spoločnosti.

Zdroj informácií, ktorý všetko toto „nabonzoval“ tvrdí, že Samsung nakupuje čipy od japonských spoločností, zatiaľ čo vlastné čipy vráža do Galaxy smartphonov a tabletov. To teda znamená, že čipy, ktoré nakupujú od japoncov jednoducho preposielajú do fabrík, kde sa nevyrábajú Samsung zariadenia. S narastajúcim dopytom po Galaxy smartphonoch je dosť možné, že Samsung už čoskoro nebude stíhať produkovať dostatok súčiastok a tak bude nútený obrátiť sa na iných výrobcov. Podľa všetkého by malo ísť o Elpida Memory (DRAM) a Toshiba (eMMC).

Keďže informácie dorazili od anonymného zdroja, ponechávame si veľkú dávku skepticizmu, keďže podobných informácií tu bolo už viac než dosť.

Zdroj: DigiTimes via PhoneArena