Úvod Neprehliadnite vlavo MicroSD čítačka pre Nexus 7 a ďalšie Android zariadenia

[Kickstarter] MicroSD čítačka pre Nexus 7 a ďalšie Android zariadenia

0
Nový Kickstarter projekt predstavuje možnosť využitia MicroSD čítačky pre zariadenia s podporou USB Host alebo OTG (ako napr. Nexus 7).

Na populárnom webe Kickstarter, kde rôzny ľudia, umelci, vývojári, nadšenci a podobne predstavujú svoje projekty, ktoré sa následne môžu stať realitou vďaka finančnej podpore širokej verejnosti sa pravidelne objavujú aj zaujímavé nápady z oblasti mobilných technológii.

d31c4edded44725c2cf6f6489e6bf4ba_large

Jedným z takých nápadov je aj rozšírenie úložného priestoru pomocou takzvanej microSD čítačky, ktorú ocenia hlavne majitelia zariadení, ktoré výrobcovia nevybavili slotom pre pamäťové karty. Asi najväčšou tragédiou to je pri populárnom tablete Nexus 7.

Toto zariadenie má veľmi kompaktné rozmery, je možné si ho napríklad pripnúť na kľúče a umožňuje čítať, prenášať a kopírovať súbory z čítačky do tabletu/smartfónu a napoak. Vďaka podporovaným veľkostiam microSD kariet až do 32 GB a pri SDXC až do 64 GB tak môžete mať pri sebe slušnú zbierku filmov, hudby, dokumentov alebo fotiek.

bbf2616424485070969e5d84cb25b9cf_large

Podporované však nie sú všetky Android zariadenia a autori uvádzajú kompatibilitu s týmito prístrojmi:

  • Samsung Galaxy S2, S3, Note, Note 2
  • Motorola RAZR M, RAZR HD, RAZR MAXX HD
  • HTC One X+, Evo 4G LTE, DROID DNA
  • Samsung Galaxy Nexus, Google Nexus 7 a Nexus 10
  • Nook Color, Kindle Fire

Autori potrebovali na realizáciu projektu pre následné komerčné využitie 5000 dolárov čo sa im podarilo a momentálne, v čase písania tohto článku majú vďaka príspevkom verejnosti na konte až 9 717 $ pričom zbierka potrvá ešte 27 dní.

Ak by ste mali o takéto zariadenie záujem, stačí autorov podporiť sumou 8 alebo 12 dolárov a pošlú Vám ho kdekoľvek na svete s tým, že prvé dodávky sú odhadované na júl 2013.

Stránka projektu: Kickstarter.com/miroSDreader

zdroj: androidauthority.com